пʼятниця, 28 червня 2024 12:56

До Києва прибула президентка Словенії

До Києва прибула президентка Словенії
Президенти України та Словенії Володимир Зеленський та Наташа Пірц Мусар вшанували пам'ять українських захисників. Фото: president.gov.ua

До Києва 28 червня, у День Конституції України, прибула президентка Словенії Наташа Пірц Мусар.

Разом з українським президентом Володимиром Зеленським вони вшанували пам'ять захисників і захисниць, які віддали свої життя за Україну. Про це повідомила пресслужба глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конституція України - людиноцентрична. Війна Росії проти України - людинонищівна" - Зеленський

Воїни почесної варти встановили вінки від президентів до Стіни пам'яті загиблих за Україну, що на Михайлівській площі у Києві. Під звуки сурми Зеленський і Пірц Мусар віддали шану полеглим воїнам.

"Україна завжди пам'ятатиме про кожного й кожну, хто віддав своє життя в боях, - воно стало життям усієї нашої держави. Вічна слава всім нашим героям!" - наголосив український президент.

Словенія та Україна підпишуть угоду про гарантії безпеки. За словами президентки Словенії, йдеться про зобов'язання продовжувати допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно.

Безпекову угоду розробили міністерства оборони й закордонних справ, і вона не є обов'язковим для виконання міжнародним договором, а лише виражає політичну волю щодо підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «До Києва прибула президентка Словенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі