неділя, 16 червня 2024 10:25

Як вимити руки від шовковиці та випрати одяг: перевірені способи

Як вимити руки від шовковиці та випрати одяг: перевірені способи
Шовковиця залишає яскраві сліди на руках та одязі. Фото: rozsad.in.ua

Багато хто полюбляє влітку ласувати шовковицею. Але відмити після цих ягід руки або випрати одяг буває дуже непросто.

Gazeta.ua зібрала кілька порад, як швидко позбутися слідів від шовковиці на руках та одязі.

Звичайне мило не завжди допомагає відмити фіолетові сліди від цих ягід. Краще для цього використати господарське. Можна губку для миття посуду натерти господарським милом і ретельно протерти руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аспірин творить дива: як використовувати таблетки в побуті

На допомогу також прийде лимон. Потрібно відрізати шматочок лимона та протерти ним брудні руки, потім ретельно вимити їх з милом. Якщо ці засоби не діють з першого разу, слід повторити процедуру.

Є також перевірені способи відіпрати шовковицю з одягу. Якщо пляма свіжа, її потрібно полити окропом та залишити на 5 хв. Потім річ можна випрати у пральній машині.

Якщо ж плями від шовковиці залишилися, слід змішати оцет, теплу воду та лимонний сік - на три столові ложки оцту влийте одну ложку лимонного соку та склянку води. У цій суміші потрібно залишити одяг на 30 хв. Після цього його можна відправити у пральну машину.

Може також допомогти засіб для миття посуду. Його наносять на сліди від шовковиці на кілька хвилин й ретельно протирають щіткою чи руками. Потім одяг потрібно випрати у машинці.

Білий одяг вимагає особливо ретельного догляду, оскільки поставити пляму на білій тканині - простіше простого, а вивести забруднення - ціла наука.

Якщо ви зневірилися у своєму порошку, спробуйте замінити його на таблетки для очищення зубних протезів. Такі препарати знайомі людям, які змушені носити протези, знімні системи для корекції положення зубів.

Зараз ви читаєте новину «Як вимити руки від шовковиці та випрати одяг: перевірені способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі