понеділок, 17 червня 2024 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали умови, за яких РФ покличуть на другий Саміт миру

У Зеленського назвали умови, за яких РФ покличуть на другий Саміт миру
В ОП назвали перелік умов, за яких РФ покличуть на другий Саміт миру. Фото: x.com/Podolyak_M

Росію можуть запросити на другий Саміт миру, проте країна-агресорка має опинитися в певних умовах, щоб її примусити брати участь у ньому.

Йдеться про тактичні військові поразки окупантів на лінії фронту, нездатність Росії наростити свої військові можливості та розрив відносин РФ з тими країнами, які дозволяють їй обходити санкції, заявив радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю телеканалу FREEДOM.

"Ось умови, яких має бути дотримано. Для цього потрібне різке нарощування військових поставок Україні, щоб організувати істотний тиск по всій лінії фронту. Друге - різке масштабування ударів по території РФ, де розташовані місця концентрації російської військової техніки та мобілізованих. Третє - різке нарощування поставок систем протиракетного захисту України, щоб остаточно позбавити Росію ілюзії, що вона може, наприклад, тотально зруйнувати нашу соціальну або критичну інфраструктуру", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО назвали умову, за якої Путін застосує ядерну зброю

Радник ОП додав, що для послаблення позицій ворога також необхідне переосмислення пакетів санкцій, які ухвалюють щодо РФ, а особливо щодо тих країн і компаній, які дозволяють Росії їх обходити.

"П'яте - позбавлення глобального простору від, скажімо так, легкої шизофренічності, коли РФ одночасно вважають країною-ізгоєм і при цьому вона може використовувати такі інструменти, як МАГАТЕ або Рада безпеки ООН. Керівництво цих структур має займати жорсткішу позицію щодо Росії. Не лицемірну, а чітко говорити про те, що РФ порушує норми міжнародного права, порушує статут ООН. І коли країни, які сьогодні займають нейтральну позицію, перестануть у публічному просторі казати, що у цій війні потрібно шукати компроміси. Це все сукупно призведе до того, що РФ буде змушена брати участь у Саміті, щоб зберегти якусь державність і не втратити все. Усе прийде до правильного закінчення війни", - резюмував Подоляк.

Російський диктатор Володимир Путін не зацікавлений у мирних переговорах. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Путін навряд чи буде зацікавлений у найближчому майбутньому в добросовісних переговорах про мир в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали умови, за яких РФ покличуть на другий Саміт миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі