понеділок, 17 червня 2024 14:45

Є на кожній кухні: який засіб відмиє шви між плиткою до ідеальності

Є на кожній кухні: який засіб відмиє шви між плиткою до ідеальності
Впорається навіть зі складними плямами: бюджетний засіб, який ідеально відмиє шви між плиткою Фото: pinterest

Затирання швів між плиткою, вікнами та іншими поверхнями роками накопичує бруд і кіптяву, які важко відмивати.

Більшість людей для очищення брудних проміжків між плиткою будуть використовувати оцет або відбілювач. Але є звичайний кухонний засіб, який виконує цю роботу так само ефективно і точно не зіпсує ваш герметик, пише Mirror.

Сода

Щоб очистити шви ефективно і безпечно, рекомендується використовувати харчову соду. Ця хімічна речовина є найкращим інгредієнтом для очищення затирань швів, оскільки слугує природним абразивом, а це означає, що вона може впоратися зі складними плямами, не пошкоджуючи саме затирання.

Просто змішайте харчову соду з водою в ємності, щоб утворилася паста, а потім вмочіть пензлик і нанесіть її безпосередньо на лінії стику плитки.

Хоча цей метод не може повністю усунути всі зміни кольору, він значно освітлює шви між плиткою.

Щоб отримати більш ефективну очищувальну пасту, спробуйте замінити воду на перекис водню. Він не лише має відбілювальні властивості, але й ефективно бореться з пліснявою, подібно до відбілювача.

Як уникнути появи бруду та плісняви на плитці

Один з найпростіших способів зберегти шви між плиткою в ідеальному стані - це витирати плитку і шви між нею після кожного прийому душу або ванни. Для цього достатньо протерти стіни душової кабіни або ванни старим рушником або скребком.

Підтримуйте ванну кімнату якомога сухішою, щоб запобігти появі цвілі та грибка.

Регулярно періть шторку для душу, підкладку для шторки та килимки для ванни.

Ніколи не залишайте мокрі рушники на підлозі. Цвіль може швидко розмножуватися, іноді протягом 24 годин.

Шви між плиткою треба регулярно очищати. На них з часом накопичується бруд і вигляд ванної кімнати стає не дуже привабливим.

Зубна паста дуже ефективна в очищенні та відбілюванні. Візьміть непотрібну зубну щітку, нанесіть зубну пасту та легкими рухами очищайте шви між плиткою.

Зараз ви читаєте новину «Є на кожній кухні: який засіб відмиє шви між плиткою до ідеальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі