вівторок, 15 серпня 2023 18:23

Шість способів, як легко відмити шви між плиткою

Шість способів, як легко відмити шви між плиткою
Шви між керамічною плиткою можна відмити дешевими способами Фото: kirpi4ik

Шви між плиткою треба регулярно очищати.

На них з часом накопичується бруд і вигляд ванної кімнати стає не дуже привабливим.

Gazeta.ua підготувала кілька дієвих способів, як відмити шви без великих затрат та часу.

Зубна паста

Паста дуже ефективна в очищенні та відбілюванні. Візьміть непотрібну зубну щітку, нанесіть зубну пасту та легкими рухами очищайте шви між плиткою.

Перекис водню

У відрі змішайте 250 мл гарячої води та 2 ст. л. перекисі водню. Змочіть м'яку губку чи ганчірку у розчині та очистіть шви. Після цього не забудьте ретельно промити все чистою водою.

Оцет

Налийте невелику кількість оцту в будь-яку місткість та додайте 1 ст. л. рідини для миття посуду. Натирайте шви щіткою, поки бруд не зникне. Якщо турбує запах оцту, додайте в суміш кілька крапель будь-якої ефірної олії.

Сода

Намочіть шви водою та щедро посипте їх содою. Почекайте декілька хвилин, а потім ретельно потріть зубною щіткою. Не зайвим буде і почистити содою кахель, щоб прибрати весь інший бруд. Змийте все теплою водою і насухо витріть ганчіркою.

Лимон

Лимон розріжте навпіл і занурте його у сіль, а потім шматочком цитруса очистіть шви. Після цього залиште все на годину, а потім змийте.

Достатньо ефективною вважається суміш, приготована з зубної пасти, соди, гірчиці і лимонного соку.

Нашатирний спирт

Найкращий метод для боротьби з цвіллю. Для цього в 2 л води додається 20 мл нашатирю. Отриманий розчин рекомендується залити в пульверизатор, за допомогою якого значно полегшується обробка потемнілих швів. Приблизно через 30 хв. плитку потрібно ретельно вимити теплою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерево, камінь та іржавий метал: що нині модно в оздоблені оселі

Деякі домашні господині в процесі очищення кахельної поверхні використовують солодку газовану воду, наприклад, Кока-Колу, Фанту або Спрайт. У напоях містяться активні речовини, що сприяють швидкому усуненню забруднень.

Кожна господиня знає, що кухня забруднюється дуже швидко. Абсолютно всі поверхні покриваються нальотом і старим жиром, особливо ті, що знаходяться близько до плити.

Забруднення на кухонних поверхнях бувають різними. Очистити стару плитку можна бюджетними засобами

Зараз ви читаєте новину «Шість способів, як легко відмити шви між плиткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі