четвер, 06 жовтня 2022 13:21

Дерево, камінь та іржавий метал: що нині модно в оздоблені оселі

 

Кожна українська родина хоча б раз зіштовхувалася з проблемами ремонту. При цьому найчастіше виникало питання: які облицювальні матеріали обирати, щоб були надійними, практичними та доступними за ціною?

Для приміщень, де підлога чи стіни будуть найчастіше піддаватися механічним ушкодженням, найкраще підійде плитка. Сучасна плитка дуже міцна, не псується під дією хімічних засобів, сонячного світла, екологічно безпечна. Цей матеріал може прослужити довгі роки, головне обрати якісного виробника й правильний дизайн.

"Плитка – це чудовий матеріал, бо підійде як для облицювання всередині житла, так і ззовні. Видів та дизайнів зараз є повно, на будь-які смаки", - вважають компанії "КерамХолл" https://keramhall.com.ua/. Вона на ринку вже понад 20 років та є одним з найбільших постачальників-імпортерів плитки та сантехніки в Україні.

Розберемось детальніше, які нині існують тренди та тенденції в оздоблені оселі.

 

Природні матеріали та натуральні кольори

Ідеальним варіантом може бути плитка, яка імітує дерево, бетон, граніт, мармур чи зрізи інших порід. Це дизайн, який ніколи не втратить популярності. У кімнатах з таким оздобленням буде комфортно довго знаходитися, він допомагає розслабитися, не набридає. Крім того, виробництво будматеріалів розвинулося наскільки, що відрізнити імітацію під камінь від справжнього майже неможливо.

Плитка терраццо

Терраццо – це особливий вид керамічної плитки, створений в Італії. Вигадали її для того, щоб зекономити та утилізувати будівельні відходи. Рештки каменів чи навіть просто гальку заливали вапном або глиною, отримуючи підлогу з незвичною текстурою. Зараз терраццо виготовляють з мармурової, гранітної крихти, скла, цементу, створюючи геометричні узори. Є й керамічний терраццо.

"Металева" плитка

Плитка, яка імітує різноманітний метал, наприклад алюміній, залізо, мідь, бронзу, титанові сплави, чудово вписується в дизайн типу лофт, мінімалізм. Часто візерунок металу роблять старим або з іржею.

"Плитка досить незвична, але може додати особливої родзинки, - говорить дизайнерка Ольга Павленко. - Помешкання з таким оздобленням не розслабляють, а скоріше мотивують, тому підійдуть не всім. Також тут важливо ретельно продумати дизайн інтер'єру, відтінки металевої поверхні, освітлення, меблі, щоб не було занадто песимістично та гнітюче".

 

Ще однією особливістю є розмір плитки. Краще обирати керамограніт великих форматів, переконана дизайнерка:

"Тоді буде менше горизонтальний та вертикальних ліній, швів. Візуально кімната здаватиметься більшою, краще проявлятиметься візерунок плитки. Не бійтеся використовувати велику плитку в невеликих приміщеннях. Якщо обрати правильний дизайн та правильно її укласти, вона буде доречною".

Крім дизайну плитки, важливо визначитися із її виробником та магазином, де придбаєте. Від якості матеріалу залежатиме, наскільки вдало її зможуть укласти майстри. Мережа спеціалізованих магазинів "КерамХолл" пропонує покупцям крупноформатний керамограніт лише найкращих виробників з України, Польщі, Туреччини та Іспанії. Експозиції можна подивитися як на стендах, так і в готових інтер'єрах. У компанії працюють професійні дизайнери, які порахують необхідну кількості плитки для вашого помешкання і втілять найсміливіші ідеї оформлення. Замовляйте матеріали в самих магазинах або онлайн на сайті.

Зараз ви читаєте новину «Дерево, камінь та іржавий метал: що нині модно в оздоблені оселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі