вівторок, 27 червня 2023 02:20

Які кольори обрати для спальні: поради британських фахівців

Які кольори обрати для спальні: поради британських фахівців
Для спальні найкраще підійдуть заспокійливі кольори. Фото: tepluydim.com.ua

Чи не найбільш особистою кімнатою в помешканні вважають спальню. Її часто хочеться пофарбувати в найулюбленіший колір.

Однак, не варто забувати, що не всі кольори добре підходять саме для спальні. Доречних кольорів для такої кімнати є лише кілька, пише Homes & Gardens.

Експерти радять підбирати кольори, які мають заспокійливий емоційний ефект, тобто нейтральні та землисті тони.

"Спальня має бути оазисом відпочинку. І кольори, які ви включите в схему, відіграватимуть у цьому величезну роль", – каже фахівчиня Хелен Шоу з Великої Британії.

За словами фахівців, тенденції щодо фарби можуть бути різними. Але є найкращий "вічний" колір, який буде завжди в тренді і сприятиме спокійному сну. Фахівці вважають, що ідеальним для спальні є зелений колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як випрати ковдри та подушки і зекономити на хімчистці

"Вибір кольору значною мірою залежатиме від ваших власних уподобань, але зелений, наприклад, який зараз є популярним вибором, допоможе поєднати вашу кімнату з природою, заспокоїть і зарядить енергією", – каже Шоу.

Якщо вам не подобається повністю зелена спальня, використайте відтінок у вигляді додаткових деталей. Наприклад, можете обрати зелені твори мистецтва чи декор, м'які меблі або навіть рослини.

Велике значення має також вибір правильного відтінку зеленої кімнати. Дослідження показали, що жовто-зелені кольори можуть викликати стрес через свої негативні конотації, тоді як ідея темної спальні, заокруглена темною лісовою зеленню, створює атмосферу кокона.

Оздоблення одним кольором може перевантажити кімнату, тому потрібний баланс створить поєднання зеленого з нейтральними відтінками. Зокрема, бежевий колір є більш заспокійливою альтернативою різкому білому та матиме гарний вигляд із зеленим.

Можна також поєднати зелений з іншими землистими відтінками. Подумайте про поєднання з більш насиченим теплим червоним, щоб створити враження вишуканості.

Зробити інтер'єр ексклюзивним своїми руками — просто, якщо це стосується розпису стін. Дизайнери переконані, що власноруч намалювати листя або квіти може навіть той, хто не має художніх здібностей.

Головне — мати шаблон, фарби та не боятися творити.

Зараз ви читаєте новину «Які кольори обрати для спальні: поради британських фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі