четвер, 15 червня 2023 14:56

Як випрати ковдри та подушки і зекономити на хімчистці

Як випрати ковдри та подушки і зекономити на хімчистці
Як випрати ковдри та подушки вдома: бюджетний варіант Фото: mebel-project.zt

Ковдри, пледи та подушки треба обов'язково прати. Найлегше скористатися послугами хімчистки, але якщо хочеться заощадити, провести процедуру можна самостійно.

Найчастіше виникають проблеми з чищенням ковдри. Таку річ складно вмістити в барабан машинки. Тому краще скористатися іншим способом, пише pixelinform.

Для цього треба набрати у ванні теплу воду, розвести пральний порошок там, а потім опустити в розчин, що вийшов, ковдру на кілька годин. За цей час матеріал стане важким, оскільки вбере рідину, а значить, піднімати його не варто.

Досвідчені господині рекомендують почати топтати ковдру ногами прямо у ванні близько 20 хвилин. Якщо ковдра дуже забруднена, то пару разів доведеться злити брудну воду і набрати її знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш незвичайну річ, яка ідеально відбілює одяг

Коли ковдра повністю випрана, то треба її сполоснути, щоб прибрати залишки порошку. Потім її слід згорнути, а залишки вологи видавити, але знову ногами.

Матраци потрібно чистити регулярно. Так само, як змінювати постіль. Але робити це непросто.

Є низка методів, які допомагають робити матраци чистими і свіжими. Фахівці рекомендують глибоку чистку матраців робити не рідше двох разів на рік. А щотижнево чистити під час зміни постелі.

Пилососом можна усунути пилових кліщі.

Зараз ви читаєте новину «Як випрати ковдри та подушки і зекономити на хімчистці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі