понеділок, 11 вересня 2023 04:30

Як легко почистити матрац ‒ перевірені поради

Як легко почистити матрац ‒ перевірені поради
Матрац потрібно чистити регулярно. Фото: goodhouse.com.ua

Матраци потрібно чистити регулярно. Так само, як змінювати постіль. Але робити це непросто.

Є низка методів, які допомагають робити матраци чистими і свіжими. Про них пише Лаура Маунтфорд в Instagram.

Фахівці рекомендують глибоку чистку матраців робити не рідше двох разів на рік. А щотижнево чистити під час зміни постелі.

Пилососом можна усунути пилових кліщів та омертвілі клітини шкіри, а також запобігти накопиченню грибків та бактерій.

Провітрювати матрац потрібно щоранку, відкидаючи простирадла не менше ніж на 20 хвилин. Це дозволить повітрю циркулювати та випаровуватись зайвій волозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко очистити духовку від жиру ‒ перевірені способи

Найзручніше матрац чистити пилососом. Крім прибирання всієї поверхні, можна використовувати насадку пилососа, щоб проникнути в будь-які кути і щілини, де може накопичуватися омертвіла шкіра й інше сміття. Рекомендується також не забути про область навколо каркасу ліжка та плінтуса.

Для глибокого чищення рекомендуються два простих продукти: натуральний засіб для миття посуду та харчова сода. Щоб видалити будь-які плями з матраца, промокніть його рідиною для миття посуду та теплою водою. Під час видалення плям обов'язково використовуйте вологу тканину, а не просочуйте матрац.

Дайте матрацу висохнути, а потім посипте його бікарбонатом соди, щоб поглинути зайву вологу та нейтралізувати запахи. Залиште соду на кілька годин, а потім ретельно пропилососьте.

Можна також збризкати матрац евкаліптовою або ефірною олією лаванди, щоб позбутися залишкових запахів. Однак, як і під час оброблення плям, лише злегка збризкуйте матрац і не мочіть його занадто сильно.

Якщо раковиною та унітазом не користуються, наприклад, коли господарі надовго виїжджають з дому, там може з'явитись неприємний запах. Позбутися його потім вкрай важко. Доводиться навіть викликати сантехніка. Про досить простий спосіб, як цього не допустити, пише Gazeta.ua.

Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів. Але є й кілька простих і перевірених методів. Поради, як легко й швидко очистити сковорідку зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як легко почистити матрац ‒ перевірені поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі