пʼятниця, 22 березня 2024 08:00

Три ключові причини, чому з'являється пил

Три ключові причини, чому з'являється пил
Назвали найкращі засоби чищення будинку від пилу Фото: pinterest

Щоб зрозуміти появу пилу у будинку, треба знайти причину. Їх є три і вони ключові.

Пил може з'являтися з вентиляції, з відчинених вікон і дверей, заноситися разом зі взуттям, пише Better Homes&Gardens.

Яка шкода пилу для організму людини

Якщо пилу в оселі занадто багато, це може стати причиною появи алергії, астми та захворювань шкіри. Пил складається з часточок мертвих клітин шкіри, бруду, волокон одягу й шерсті домашніх улюбленців. Цей коктейль вкрай негативно впливає на здоров'я. А ще в ньому можуть міститися сліди важких металів, хімікати, мікроби, мікропластик. Тому пил може стати причиною хронічних хвороб і вірусних захворювань, які дуже стійкі до антибіотиків.

Звідки береться пил

Кількість пилу залежить від пори року, району проживання, наявності домашніх улюбленців і кількості мешканців квартири чи дому. Він може потрапляти через вікна, двері, вентиляцію, одяг, взуття і лапи тварин. Часте вологе прибирання не здатне убезпечити від цієї проблеми і тому є кілька причин.

Висока вологість. Підвищений рівень вологості – це ідеальне середовище для цвілі та пилових кліщів. Професійні клінери у такому випадку рекомендують користуватися кондиціонерами, які осушують повітря, зменшуючи вологість до 40-60%. Або можна робити частіше провітрювання кімнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стануть магнітом для пилу та бруду: які речі у будинку не можна мити засобом для посуду

Несправність вентиляційної системи. Пил, потрапляючи в помешкання, повинен всмоктуватися системою вентиляції. Втім, якщо будинок старий чи система несправна, то пил осідатиме на поверхнях в домі. Тому вкрай важливо слідкувати за вентиляційною та опалювальною системами, регулярно змінювати повітряні фільтри, якщо такі є.

Зовнішні фактори. Якщо будинок стоїть біля дороги, де мало дерев та зелені, увесь пил з вулиці потраплятиме до помешкання. Тому треба слідкувати, щоб на будинку не було щілин і тріщин, варто регулярно чистити килими, штори та інший текстиль. Бо на таких речах пилу осідає найбільше.

Яка побутова техніка найкраще справляється з пилом

Найкращим помічником у домашньому прибиранні стане пилосос з водяним фільтром. Така модель відмінно збирає пил і заважає його поверненню. Окрім того, такі пилососи добре очищують повітря в помешканні, після прибирання в домі пануватиме чистота і свіжість.

Також варто користуватися поліролями для меблів. Це вкрай ефективні засоби проти осідання пилу.

Часто трапляється прикрість, коли в домі безлад, а з хвилини на хвилину прийдуть з неочікуваним візитом гості. В такому випадку прибрати у будинку треба максимально швидко, якісно і потурбуватися про приємний аромат на кухні.

У кімнатах поприбирайте речі, які не на своїх місцях. Заберіть зі стільців одяг, а зі столу книги, витріть пил. Провітріть всі кімнати. Свіже повітря наповнить будинок свіжістю і чистотою. Після прибирання можна розрізати цитруси, які ароматизуватимуть повітря у приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «Три ключові причини, чому з'являється пил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі