неділя, 04 лютого 2024 20:50

Стануть магнітом для пилу та бруду: які речі у будинку не можна мити засобом для посуду

Стануть магнітом для пилу та бруду: які речі у будинку не можна мити засобом для посуду
Фото: pinterest

Останнім часом засіб для миття посуду використовують не лише за прямим призначенням. Ним господині часто позбуваються жирних плям на одязі і при цьому навіть не задумуються, що цей засіб може зіпсувати тканину.

Крім того, є ще й інші предмети, які не можна мити засобом для миття посуду, пише obozrevatel.

Краще використовувати спеціальні хімічні розчини або суміші з натуральних інгредієнтів.

Килими та доріжки

Хоч засіб для миття посуду і ефективно видаляє плями та бруд, він також може увібратися у матеріал, створивши липку поверхню, навіть після ретельного миття водою. Така ділянка стане магнітом для пилу, бруду та сміття. Краще обирайте спеціальні розчини, призначені для м'яких тканин.

Одяг

Ігноруйте лайфхаки для прання білизни з використанням цього засобу. Він не тільки може пошкодити тканину, а й вплине на її колір. Велика кількість піни утворить плівку на поверхні, що зіпсує зовнішній вигляд.

Якщо ви хочете видалити жирну пляму, то варто нанести невелику кількість засобу, а тоді ретельно випрати вручну або у машинці, увімкнувши відповідний режим.

Шкіряні меблі

Мило для посуду може спричинити висихання шкіряних меблів або інших виробів. Використовуйте спеціальні засоби, щоб надати блиску та видалити бруд.

Дзеркало

Засіб для миття посуду утворює шар мильної плівки на скляних поверхнях та дзеркалах, притягуючи бруд, пил та залишаючи розводи. Використовуйте засоби з аміаком, щоб видалити плями та бруд з необхідної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухня засяє за хвилини: створіть засіб для миття з трьох дешевих інгредієнтів

Одяг з водовідштовхувальних тканин

Уникайте прання курток або костюмів, що виготовлені з матеріалів, які відштовхують рідину. Засіб для миття посуду може пошкодити поверхню і одяг втратить свої властивості.

Дерев'яна підлога та меблі

Використання засобу для миття посуду для чищення твердої дерев'яної підлоги чи меблів може зіпсувати захисне покриття. Це призведе до утворення подряпин та розводів.

Зараз господиням важко знайти якісний засіб для миття посуду за помірною ціною. Хороші гелі коштують суттєво дорожче, що не кожен може собі дозволити.

Більш бюджетні варіанти не справляються з поставленим завданням. Але їх можна зробити якіснішими, якщо самостійно посилити їх склад.

Зараз ви читаєте новину «Стануть магнітом для пилу та бруду: які речі у будинку не можна мити засобом для посуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі