понеділок, 17 червня 2024 22:55

Три ознаки, що прийшов час викинути подушку на смітник

Три ознаки, що прийшов час викинути подушку на смітник
Фото: pinterest

Подушки є одними з тих речей, які не замінюємо роками.

Але погана подушка явно не сприяє комфортному сну, швидкому засинанню та легкому пробудженню.

Назвемо ознаки, коли подушку прийшов час викинути на смітник.

Подушка втратила форму

Якщо постільна приналежність стала занадто плоскою і не виправляється, то сміливо викидайте її. Те саме зробіть у тому випадку, якщо подушка стала нерівною і важко повертається до вихідної форми. Толку від такого виробу вже не буде. Він лише заважатиме нормальному сну.

Подушка стала неприємно пахнути

Поява неприємного запаху від постільної приналежності - це дуже погана ознака.

Якщо прання не особливо вирішило проблему, то навіть не подумайте про те, щоб залишати таку подушку. Вона може завдати шкоди вашому здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чому не можна економити протягом життя: сім головних речей

З моменту покупки минуло багато років

А можна взагалі не орієнтуватися на стан виробу. Є сенс дотримуватися такої стратегії: викидати подушку через певну кількість років.

Постільну білизну з натуральним наповнювачем варто тримати максимум 2 роки. Якщо мова йде про виріб, наповнений синтетичним матеріалом, то купувати новий варто через 5 років.

Ви нічого не втратите, якщо викинете настільки старі подушки (навіть якщо їхній стан здається нормальним). Навпаки, ви захистите себе від можливих труднощів та небезпек.

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років. Зношений матрац може призвести до порушень сну і не лише

На зношеному і продавленому матраці ви будете постійно перевертатися. А значить - не відпочинете. Крім того, старі матраци можуть гірше регулювати температуру, через що вам буде важче заснути.

Зараз ви читаєте новину «Три ознаки, що прийшов час викинути подушку на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі