четвер, 19 жовтня 2023 00:30

Три ознаки, що настав час замінити матрац

Три ознаки, що настав час замінити матрац
Назвали ознаки, що пора купити новий матрац Фото: pinterest

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років.

Зношений матрац може призвести до порушень сну і не лише, пише ukr.media.

Ознаки, що настав час замінити матрац

На зношеному і продавленому матраці ви будете постійно перевертатися. А значить - не відпочинете. Крім того, старі матраци можуть гірше регулювати температуру, через що вам буде важче заснути.

Можуть боліти спина і суглоби

З часом поролон і пружини матраца зношуються і стають менш пружними. Матрац продавлюється і ваше тіло займає неправильне положення, через що може виникнути біль у суглобах.

Містять багато пилу та алергенів

Цікавий факт: у кожному домашньому матраці в середньому живе від 100 тисяч до 10 мільйонів пилових кліщів. Ці кліщі обожнюють харчуватися відмерлими частинками шкіри, які залишаєте в матраці щоразу, коли на ньому лежите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна спати на двох подушках: що кажуть лікарі і чи вірити прикметам

З часом матраци можуть накопичувати пил, бруд, шерсть тварин і навіть пилок рослин. Це відбувається навіть якщо ви регулярно перете постільну білизну. Якщо у вас алергія або астма, така кількість пилу та алергенів може загострити симптоми ваших захворювань.

Якщо ви помітили будь-які з перерахованих ознак, це означає, що настав час купити новий матрац.

Хто вранці після сну застеляє ліжко ковдрою і навіть накриває покривалом, створює райські умови для кліщів. Ці крихітні комахи особливо сильно розмножуються у вологому середовищі. Вони можуть викликати алергію на домашній пил і навіть астму.

Якщо залишати ліжко незастеленим і розправленим протягом дня, це допомагає волозі висохнути. Це призведе до зневоднення кліщів і навіть до їх загибелі.

Зараз ви читаєте новину «Три ознаки, що настав час замінити матрац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі