вівторок, 05 березня 2019 23:28

Будинок без вікон вражає своїм виглядом та зручністю
5

Фото: mors.in.ua

У японському місті Тойота збудували дім без вікон. Для ще більшої оригінальності вигляду, його пофарбували в чорний колір. За рахунок цього він яскраво виділяється серед сусідніх будинків.

Створенням цієї 2-х поверхової будівлі займався відомий японський архітектор Кацутоші Сасакі. Назвав її T House, пише Мors.

T House - це не художня інсталяція, а реальне житло японської сімейної пари з однією дитиною.

На проектування пішло 3 роки, а на будівництво - 7 місяців.

Архітектор вписав у невелику земельну ділянку будинок площею 54,6 кв. м. Його висота - 8 м. А так як дім без вікон, то виглядає, як коробка. Якщо придивитися, то видно суцільні довгі засклені смуги під верхньою площиною будівлі. Звідти проникає сонячне світло.

Зовні T House повністю обшитий чорною деревиною, а все, що всередині будинку - виготовлено зі світлої нефарбованої деревини.

Пропорції будинку доволі незвичайні для житлових будівель. Його довжина 13,5 м при ширині 3,1 м. Стиль відкритого житлового простору дозволяє ефективно поєднувати зони для життя і для офісної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна легкість: назвали 5 особливостей шведського інтер'єру

У будинку є чотири спальні, кабінет, вітальня, кухня і ванна. До другого поверху ведуть гвинтові сходи.

Один із найстаріших аукціонних домів світу Sotheby's пустить з молотка збудовану в 1920-х роках церкву, перетворену на просторе 2-поверхове житло з лаконічним інтер'єром. Площа її становить 290 квадратних метрів. Знаходиться будівля в містечку Муйден нідерландської провінції Північна Голландія, розташованому на відстані 15 хвилин їзди від Амстердаму.

Задля збереження колориту споруди дизайнери лишили неушкодженими окремі елементи інтер'єру колишньої церкви: склепінчасті стелі, вітражні вікна, колоритні дубові двері.

Зараз ви читаєте новину «Будинок без вікон вражає своїм виглядом та зручністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі