неділя, 30 червня 2024 16:13

Три праві партії готові створити групу у Європарламенті

Три праві партії готові створити групу у Європарламенті
Праві посилилися в Європарламенті. Фото: pixabay.com

Ультраправа Австрійська партія свободи, правоконсервативна партія угорського прем'єра Віктора Орбана "Фідес" і популістська партія експрем'єра Чехії Андрея Бабіша ANO хочуть створити у Європарламенті групу "Патріоти за Європу".

Вони оголосили про це на пресконференції у Відні, передає "Укрінформ".

"Я хотів би сьогодні представити вам новий політичний альянс, сформований патріотичними силами, які відіграють провідну роль у своїх країнах. Цей альянс покликаний стати своєрідною ракетою-носієм, яка "візьме на борт" інші партії на європейському рівні, щоб об'єднати зусилля і знову дати Європі гарне майбутнє", - заявив лідер FPÖ Герберт Кікль.

Він назвав Орбана єдиним главою уряду в ЄС, який успішно протистоїть нелегальній імміграції та відстоює усталені європейські цінності і при цьому завжди виступає за "мирне врегулювання" війни між Росією і Україною. Кікль додав, що війну ці політики засуджують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультраправі в Європарламенті: із лави запасних - на чільне місце

За його словами, Бабіш також виступає проти "розгулу нелегальної імміграції" і закликає до "мирного врегулювання війни між Росією та Україною".

Орбан заявив, що нове політичне об'єднання "незабаром стане найбільшою фракцією правих сил в Європі".

"Ми віримо, що незабаром ми будемо найсильнішою правою організацією в європейській політиці", - сказав він.

Колишній глава чеського уряду заявив, що політику їхніх партій у ЄС будуть визначати три пріоритети: "Захист суверенітету, боротьба з нелегальною міграцією та перегляд Зеленого курсу".

Під час пресконференції політики підписали "Патріотичний маніфест". Він має стати основою подальшої співпраці.

На виборах до Європарламенту FPÖ отримала шість місць, Fidesz-KDNP - 11, ANO - сім. Ці три політичні сили мають 23 мандати, необхідні для формування парламентської групи у ЄП. Але ЗМІ пишуть, вони все ще потребують представників щонайменше з чотирьох інших країн-членів ЄС. Кінцевий термін реєстрації - 3 липня.

Формально Європарламент буде сформований 16 липня.

За попередніми результатами виборів до Європарламенту, там побільшає ультраправих. Ще не завершився підрахунок голосів, а у деяких країнах ЄС уже розпочалися ротації у вищих структурах влади. Що чекає на Україну у нових політичних реаліях Євросоюзу, - розбиралася Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Три праві партії готові створити групу у Європарламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі