вівторок, 02 липня 2024 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

США анонсували хороші новини для України напередодні саміту НАТО

США анонсували хороші новини для України напередодні саміту НАТО
Державний секретар США Ентоні Блінкен сказав про посилення ППО України. Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки працюють над посиленням протиповітряної оборони України.

Найближчим часом, імовірно до саміту НАТО наступного тижня, слід очікувати нових оголошень з цього приводу. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомив "Голос Америки".

"В економіці України є надзвичайний потенціал за належних інвестицій. Звісно, щоб розкрити як військовий, так і економічний потенціал, треба забезпечити протиповітряну оборону для захисту територій, у які зроблено інвестиції", - заявив Блінкен.

"Ми працюємо над цим. Я думаю, буде більше новин про це найближчими тижнями, напередодні саміту НАТО наступного тижня", - додав держсекретар США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року Україна отримає $50 млрд від заморожених російських активів. А ще будуть гроші від США, ЄС і МВФ

Кінцевим підсумком таких спільних зусиль з посилення України має стати "успішна країна, і країна, яка є самостійною в цих трьох сферах, а відтак виступає найсильнішою відповіддю Володимиру Путіну", сказав Блінкен.

Держсекретар США наголосив на прагненні адміністрації президента Джозефа Байдена інвестувати у зміцнення стосунків між США і партнерами, серед яких перебуває й Україна.

США приймуть саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня. Офіційні заходи розпочнуться 10 липня.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня президент України Володимир Зеленський і президент США підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «США анонсували хороші новини для України напередодні саміту НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі