вівторок, 02 липня 2024 13:35

Ухилянтів "зашили" в мікроавтобус разом із партією цигарок
3

Прикордонники викрили чергову схему незаконного переправлення за кордон
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Прикордонники викрили чергову схему незаконного переправлення за кордон
Прикордонники викрили чергову схему незаконного переправлення за кордон

На Закарпатті прикордонники викрили чергову схему незаконного переправлення ухилянтів за кордон.

Прикордонники Мукачівського загону викрили 41-річного жителя села Дюла на спробі незаконного підробітку одразу на двох видах протиправної діяльності, повідомляє ДПСУ.

"Чоловік обладнав свій мікроавтобус марки "Мерседес Спринтер" нішею, а під обшивку вантажного відсіку спакував майже 20 тис. пачок цигарок (39 ящиків). Далі ділок підшукав двох чоловіків, які мали намір незаконно потрапити за кордон. Пообіцявши одному з них за 10 іншому за 20 тис. доларів безперешкодний перетин держрубежу, помістив їх до обладнаної ніші", - сказано в повідомленні.

Під час перевірки військовослужбовці виявили у сховку двох чоловіків. 30-річний черкащанин та 23-річний киянин згодом зізналися у своїх намірах незаконно покинути територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянт готував ракетні удари РФ

"Водій розраховував на підсилення успіху темною порою доби. Близько першої години ночі вирушив на реалізацію свого "бізнес-проєкту". Задум ділка зруйнував прикордонний наряд від відділення інспекторів прикордонної служби "Хижа". О пів на другу ночі авто закарпатця зупинили на одному із контрольних постів", - йдеться у дописі прикордонників.

У ході подальшої перевірки транспортного засобу із залученням оперативників загону, прикордонники виявили також і сховок з тютюновими виробами без марок акцизного збору.

Своїми діями закарпатець вчинив кримінальні правопорушення. По даному факту прикордонники повідомили співробітників поліції.

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів незаконної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Ухилянтів "зашили" в мікроавтобус разом із партією цигарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі