вівторок, 02 липня 2024 02:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни заявили, що знищили кілька Су-27 на аеродромі в Миргороді: колишній речник Повітряних сил Ігнат відреагував

Росіяни заявили, що знищили кілька Су-27 на аеродромі в Миргороді: колишній речник Повітряних сил Ігнат відреагував
Юрій Ігнат прокоментував можливий удар росіян по аеродрому в Миргороді. Фото: Мілітарний

1 липня російські пабліки повідомили про удар по українському аеродрому Миргород в Полтавської області. Нібито був удар нанесений ОТРК "Іскандер-М" із касетною бойовою частиною, внаслідок якого було знищено і пошкоджено певну кількість літаків Су-27.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що удар був, є втрати, але вони зовсім не такі, як стверджують окупанти. Це війна, а на війні не без втрат техніки, написав він в Facebook.

"Повітряні сили роблять усе, щоб протидіяти ворогу, ввести його в оману, в тому числі за допомогою макетів та інших засобів", - написав Ігнат.

Він наголосив, що аеродроми щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак. На місцях люди намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вдарила по об'єктах на території РФ - Генштаб повідомив деталі

Ігнат заявив, що не буде деталізувати, якими неймовірними зусиллями це робиться.

"Усі так радіють новинам, коли українські Сили оборони вражають на аеродромах окупанта рашистські літаки! "Мінус один, два, три, а то і більше бортів окупанта більше ніколи не будуть бомбити українські міста…" УРА!! А от коли ворог завдає удару, та що там казати, щоденно лупить по наших аеродромах, намагаючись знищити українську авіацію, та інколи досягає своєї цілі… ми готові розтерзати у соцмережах усіх і все, я маю на увазі своїх командирів, що "не змогли, не догледіли" і т.д.!!!" - написав він.

Офіційної інформації про удар по аеродрому в Миргороді від українського військового командування наразі немає.

Повітряні сили біля 15:30 повідомляли про фіксацію швидкісної цілі з Курської області РФ курсом на Миргород.

У ніч на 21 червня безпілотники атакували Краснодарський край Росії. В районі військового аеродрому у Єйську спалахнула сильна пожежа.

Понад десять вибухів прогриміло в районі краснодарського селища Афіпський і адигейського селища Яблоновський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни заявили, що знищили кілька Су-27 на аеродромі в Миргороді: колишній речник Повітряних сил Ігнат відреагував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі