середа, 03 липня 2024 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Де відбувається найбільша кількість боїв - Генштаб розповів про обстановку на фронті

Де відбувається найбільша кількість боїв - Генштаб розповів про обстановку на фронті
Українські захисники впевнено стримують натиск росіян і завдають ворогу значних втрат. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська нарощують темпи наступальних дій у Донецькій області.

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла і складає понад 90. Українські захисники впевнено стримують натиск росіян і завдають ворогу значних втрат. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільша кількість боїв - на Покровському напрямку.

З початку доби окупанти здійснили 19 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки і Калинового. Сили оборони стримують натиск ворога і відбили 13 атак, шість боєзіткнень тривають.

Під постійним ворожим бомбардуванням перебуває Харківщина.

Сьогодні, зі сторони Бєлгорода і Шебекіного Російської Федерації російські терористи завдали авіаційних ударів КАБами по районах населених пунктів Липці, Малі Проходи, Нескучне, Слобожанське.

Відбито шість ворожих атак у районі Вовчанська та Липців.

Росіяни обстріляли з артилерії прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей. Від вогню ворожої ствольної артилерії і РСЗВ постраждали райони населених пунктів Дмитрівка, Таратутине, Миропільське, Гірськ, Нововасилівка, Стара Гута, Чуйківка. Також росіяни проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд. Графік пришвидшили

На Куп'янському напрямку ворог два рази безуспішно штурмував оборонні рубежі наших підрозділів у районі Стельмахівки. Окупанти вдарили з авіації КАБами у районах населених пунктів Борова і Піщане. Українські воїни стійко тримають оборону. Триває бойове зіткнення.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили 19 атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та у Серебрянському лісі. Десять боєзіткнень завершилися без успіху для ворога, дев'ять - тривають.

На Сіверському напрямку поблизу Виїмки відбито одну атаку росіян.

На Краматорському напрямку окупанти здійснюють чотири штурми позицій нашого війська поблизу Калинівки. Бої тривають.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 12. Ворог, за підтримки авіації, концентрує свої зусилля на спробах просунутись у бік Білої Гори, Торецька, Деліївки, Північного і Нью-Йорка. Триває три бойових зіткнення.

На Курахівському напрямку наші захисники відбили 11 атак ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки і Парасковіївки.

На Времівському - відбито два ворожих штурми неподалік Водяного та Урожайного. Окупанти застосувал КАБи і некеровані авіаційні ракети у районах Времівки та Старомайорського.

На Гуляйпільському напрямку росіяни провалили атаку у районі Чарівного.

Ситуація на Оріхівському напрямку загострилася. З початку доби українські воїни відбили дві ворожих атаки у районах Новоандріївки і Роботиного. Сім атак окупантів у районах Новоданилівки, Щербаки і Роботиного тривають. Ворог задіяв авіацію у районі Кам'янського.

На Придніпровському напрямку росіяни провалили дві атаки поблизу Кринок. Райони населених пунктів Козацьке, Тягинка, Бургунка та Шляхове зазнали ударів КАБами.

За 860 днів втрати російських окупантів в Україні становили 546 270 осіб, 15 583 бойові броньовані машини, 8123 танки, 360 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Де відбувається найбільша кількість боїв - Генштаб розповів про обстановку на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі