середа, 26 червня 2024 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Ухилянт готував ракетні удари РФ

Ухилянт готував ракетні удари РФ
36-річний мешканець Чернівців два роки переховувався вдома від мобілізації. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала на Буковині російського інформатора.

Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань Росії, повідомила 26 червня пресслужба СБУ.

"Фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації. За цей час він дистанційно вийшов на окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти нашої держави. Щоб підтвердити відданість рашизму, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний прапор України", - сказано в повідомленні.

Після цього зрадник намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях. Для комунікації з окупантами фігурант використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер "зливав" геолокації ЗСУ у ворожий чат-бот

Також зрадник писав у прокремлівських пабліках про своє бажання приєднатися до лав російських бойовиків, щоб воювати проти України. Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом.

Співробітники СБУ завчасно встановили особу та місце проживання зловмисника і затримали його.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено три мобільні телефони, два ноутбуки, планшет та флеш-накопичувачі із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь ворога.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «Ухилянт готував ракетні удари РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі