пʼятниця, 07 червня 2024 10:40

Завербувала сина і доньку: депутатка працювала на ФСБ
Оновлено
7

СБУ затримала депутатку з Хмельниччини
Фото: СБУ
СБУ затримала депутатку з Хмельниччини

СБУ затримала депутатку з Хмельниччини, яка працювала на ФСБ.

Жінка завербувала своїх сина і доньку, повідомила 7 червня пресслужба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон", - звітує відомство.

Також ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ.

Щоб отримати розвіддані, ворожі агенти під виглядом сімейних поїздок об'їжджали територію області на власному авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував захоплення Вовчанська

Під час таких поїздок посадовиця приховано фотографувала "потрібні" об'єкти, а син в цей час робив відповідні позначки на картах Google.

Здобуту інформацію депутатка-зрадниця узагальнювала, а потім у формі агентурного "звіту" направляла месенджером своєму куратору.

За виконання ворожих завдань агентурна група отримувала від окупантів грошову винагороду, яка надходила на банківську картку доньки посадовиці.

Служба безпеки викрила ворожих поплічників ще на початковому етапі їхньої розвідактивності. Завдяки цьому всіх трьох агентів затримали на гарячому, коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони.

У поле зору російської спецслужби депутатка потрапила на початку цього року через свою прокремлівську активність в "Однокласниках". Після вербування жінка залучила до злочинної діяльності своїх сина і доньку.

Затриманим повідомили про підозру. Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Завербувала сина і доньку: депутатка працювала на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі