середа, 26 червня 2024 20:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав два найгарячіші напрямки на фронті

Генштаб назвав два найгарячіші напрямки на фронті
Українські воїни дають гідну відсіч російським окупантам, нищать особовий склад і техніку ворога. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби російські окупаційні війська нарощують темпи наступальних і штурмових дій, шукають шляхи аби вклинитися у нашу оборону та вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів.

Кількість бойових зіткнень по лінії фронту зросла до 99. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку та у Харківській області. Українські воїни дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку ворога. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку тривають дві ворожі атаки у районі Вовчанська. Сім ворожих штурмів на напрямку відбито - поблизу Липців і у районі Вовчанська.

"Сьогоднішня активність загарбників на напрямку призвела до втрати ними 124 осіб вбитими і пораненими. Знищено три артсистеми, чотири автомобіля та одиницю спеціальної техніки. Підрахунок ворожих втрат триває", - пише Генштаб.

На Куп'янському напрямку українські воїни від початку доби відбивали сім штурмових дій окупантів біля Синьківки, Берестового, Стельмахівки і Степової Новоселівки. Біля Степової Новоселівки триває боєзіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили у Росії склад зі 120-ма дронами

"Одинадцять спроб противника покращити своє тактичне положення не мали успіху на Лиманському напрямку. Ворог продовжує дві атаки в районах Невського і Макіївки. Ситуація контрольована. Агресор вдарив чотирма КАБами по території Серебрянського лісу", - повідомив Генштаб.

На Сіверському напрямку російські окупанти активізувалися у районах Білогорівки, Спірного і Роздолівки. Чотири атаки росіян відбито, тривають п'ять бойових зіткнень.

На Торецькому напрямку кількість штурмів окупантів збільшилась до семи. "Ворог основні зусилля прикладає, атакуючи у бік міста Торецьк", - пише Генштаб.

На Покровському напрямку ворог 34 рази атакував оборонні рубежі українських захисників. Ворог провалив 23 штурми, 11 російських атак тривають.

На Курахівському напрямку ворог атакує, зокрема, поблизу Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки. Кількість атак тут зросла до семи.

На Придніпровському напрямку росіяни провалили п'ять штурмових дій. Втрат позицій українськими воїнами не допущено.

"Підтримуйте українське військо. Переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 853 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 538 060 осіб, 15 450 бойових броньованих машин, 8039 танків, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав два найгарячіші напрямки на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі