понеділок, 08 січня 2024 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадовець Укрзалізниці шпигував за військовими ешелонами ЗСУ
4

СБУ затримала посадовця Укрзалізниці
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала посадовця Укрзалізниці
СБУ затримала посадовця Укрзалізниці
СБУ затримала посадовця Укрзалізниці

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці, повідомила 8 січня пресслужба СБУ.

"За вказівкою агресора він збирав інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку ЗСУ. Крім того, фігуранта цікавили розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням. Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їхній маршрут із зупинками та пунктами призначення", - сказано в повідомленні.

Насамперед, зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард".

За наявними даними, розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об'єктах регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник одного з найбільших агрохолдингів України спонсорує РФ

Таким чином загарбники сподівалися порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і своєчасно викрили ворожого агента. Його затримали у власному помешканні.

"Фігурант був дистанційно завербований ФСБ влітку цього року. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію РФ. Для комунікації з ФСБ агент використовував анонімний чат у популярному месенджері", - звітує відомство.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь росіян.

Зловмиснику повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зраднику загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України виявила підприємство у Київській області, яке постачало засоби тактичної медицини до Російської Федерації. В організації оборудки підозрюється власник однієї з найбільших компаній в Україні, що виготовляє вироби з гуми та пластмаси, у тому числі для військового спорядження.

Протягом 2022-23 років ділки переправили до РФ декілька партій тактичних джгутів і бинтів власного виробництва на понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Для маскування злочинної діяльності власник української компанії займався "розкруткою" власного іміджу як волонтера, що передає медичні товари українським бійцям.

Зараз ви читаєте новину «Посадовець Укрзалізниці шпигував за військовими ешелонами ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі