пʼятниця, 28 червня 2024 20:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Яка обстановка на фронті станом на вечір. Оперативне зведення Генштабу

Яка обстановка на фронті станом на вечір. Оперативне зведення Генштабу
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Впродовж дня російські окупаційні війська нарощують інтенсивність атак, намагаються шукати шляхи аби вклинитися у нашу оборону і вибити українські підрозділи з зайнятих рубежів.

З початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 131. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Харківщина продовжує потерпати від підступних ракетно-бомбових ударів з території Російської Федерації", - пише Генштаб.

Пообіді російські терористи завдали ураження трьома керованими авіабомбами по приватних будинках і господарчих спорудах села Циркуни. Внаслідок таких підступних і злочинних дій агресора постраждали цивільні.

Росіяни здійснили три удари дев'ятьма КАБами по Липцях, дві авіабомби скинули на Зелене. У районі Вовчанська впродовж дня точаться бої. Наші воїни відбили шість атак ворога, тривають п'ять атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни безупинно атакують Часів Яр. Ситуація критично важка - 24-та бригада ЗСУ

На Куп'янському напрямку українські оборонці відбивали сім атак окупантів біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки і Кругляківки. Тривають два боєзіткнення.

"Успіху не мали 14 спроб противника просунутися у глибину нашої території в районах Невського, Макіївки, Торського, Греківки та Серебрянського лісу на Лиманському напрямку. Три боєзіткнення ще продовжуються", - повідомив Генштаб.

Попередні втрати агресора на даному напрямку від початку доби склали: 90 окупантів вбитими і пораненими, знищено п'ять бліндажів і склад із боєприпасами.

На Сіверському напрямку ворог 19 разів атакував українських захисників поблизу Білогорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Роздолівки і Виїмки. Наші воїни стійко тримають оборону і відбили 15 ворожих штурмів. Тривають чотири бойових зіткнення.

Втрати загарбників тут складають 63 окупанти. Знищено два танки, шість бойових броньованих машин, самохідну артилерійську установку та автомобіль.

На Краматорському напрямку війська окупантів тиснуть на позиції наших захисників поблизу Часового Яру, Нового та Іванівського. Українські воїни відбили три штурмові дії ворога, тривають два боєзіткнення.

На напрямку Горлівка-Торецьк впродовж доби агресор за підтримки авіації 14 разів безуспішно атакував оборонні рубежі наших захисників. Ситуація контрольована.

"Найгарячішою точкою по всій лінії фронту залишається Покровський напрямок. Кількість ворожих штурмів за день тут зросла до 36. Підрозділи Сил оборони відбили 27 атак агресора, ще дев'ять бойових зіткнень - тривають", - повідомив Генштаб.

На Курахівському напрямку ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки і Костянтинівки. Загальна кількість атак тут зросла до 11, з яких дев'ять відбито. Дві ворожих атаки триває.

На Времівському напрямку окупаційні війська чотири рази намагалися вклинитися у нашу оборону поблизу Водяного. Тривають два боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку росіяни провалили п'ять штурмів у районі Кринок. Ситуація контрольована, сказав Генеральний штаб ЗСУ.

За 855 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 540 490 осіб, 15 480 бойових броньованих машин, 8066 танків, 360 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Яка обстановка на фронті станом на вечір. Оперативне зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі