четвер, 04 липня 2024 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадники під виглядом наречених шпигували за морською охороною

Зрадники під виглядом наречених шпигували за морською охороною
Агенти РФ під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала ще двох учасників агентурної мережі ФСБ, яка діяла в Одеській та Дніпропетровській областях.

Зловмисники коригували ракетно-дронові удари РФ по військовій інфраструктурі Сил оборони, повідомила 4 липня пресслужба СБУ.

"23-річний одесит і його 18-річна наречена розвідували локації прикордонних загонів морської охорони, які обороняють акваторію портового міста. Щоб отримати розвіддані, фігуранти обходили місцевість під виглядом прогулянок наречених і фотографувались на фоні потрібних об'єктів. З отриманих відомостей зрадник готував агентурний звіт для свого куратора з управління ФСБ по Східному військовому округу РФ, його особу вже встановлено СБУ", - звітує відомство.

У разі отримання актуальної розвідінформації окупанти планували використати її для повітряних ударів по місцях базування українських захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медсестра вербувала коригувальників на прикордонні

СБУ зірвала ворожий задум і затримала фігурантів на гарячому, коли вони шпигували поблизу потенційної цілі.

"Одесит також мав завдання розклеїти по місту 100 провокаційних листівок проти мобілізації та підпалити місцеву електропідстанцію. Молодик потрапив у поле зору окупантів у травні цьогоріч через анонімні чати в Телеграм-каналі, де обговорюють питання ухилення від мобілізації. Після вербування він залучив до підривної діяльності свою подругу", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків в помешканні затриманих вилучено мобільні телефони із доказами злочинів. Також виявили банківську картку, на яку надходили гроші від ФСБ, та партію антиукраїнських листівок.

Російському повідомили агенту про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Щодо його спільниці вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від 8 років до довічного терміну ув'язнення.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «Зрадники під виглядом наречених шпигували за морською охороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі