вівторок, 09 січня 2024 14:28

Міноборони розірвало контракти з бізнесменом Гринкевичем, якого підозрюють у корупції

Міноборони розірвало контракти з бізнесменом Гринкевичем, якого підозрюють у корупції
Ігоря Гринкевича підозрюють в оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Міністерство оборони розірвало всі договори з родиною підозрюваного в корупції бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Заступник міністра оборони України Віталій Половенко повідомив про це під час пресконференції, передає Gazeta.ua.

"Позиція така, що після публікацій ЗМІ Міністерством оборони було одразу ухвалено рішення стосовно розірвання тих договорів, як були попередньо укладені", - сказав він.

Державне бюро розслідувань наприкінці минулого року затримало бізнесмена-постачальника Міноборони зі Львова. Він хотів за $500 тис. підкупити одного з керівників Державного бюро розслідувань. Журналісти розкрили, що йдеться про Ігоря Гринкевича. Його суд відправив під варту з альтернативою у 420 млн грн застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання армійських грошей: суд відпустив екснардепа додому

Триває розслідування справи про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Слідчі встановили, що пов'язані з цією справою компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Для виконання замовлень залучали підконтрольні Гринкевичу підприємства. Раніше вони займалися будівництвом і не мали потужностей для виготовлення та зберігання одягу. ДБР повідомляє, що це призвело 1,2 млрд грн збитків бюджету та зриву постачання.

У Києві затримали керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до оборудки.

Посадовець торік у грудні підписав угоду з компанією-спецекспортером на придбання оптової партії артилерійських снарядів для українських захисників. Але тоді бюджетні кошти не переказали на рахунки спецекспортера.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони розірвало контракти з бізнесменом Гринкевичем, якого підозрюють у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі