середа, 17 січня 2024 12:52

Гринкевичам повідомили про підозру
7

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру Ігорю Гринкевичу та його сину.

Його назвали одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Гринкевич зі спільниками завдали державному бюджету України збитків майже на 1 млрд грн, кажуть у ДБР.

Гринкевичам і пов'язаним з з ними оголосили підозру
Фото: ДБР
Гринкевичам і пов'язаним з з ними оголосили підозру
Гринкевичам і пов'язаним з з ними оголосили підозру
Гринкевичам і пов'язаним з з ними оголосили підозру
Гринкевичам і пов'язаним з з ними оголосили підозру

Усього повідомили про підозру п'яти членам злочинної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гринкевича: у розслідуванні фігурує художниця Морозюк

"Членів злочинної організації затримано та на даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. хабаря. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

Кілька місяців тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на суму у понад 1,5 млрд грн.

Слідство встановило, що до виконання оборонних замовлень було залучено підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони. Це призвело до збитків бюджету, за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн і, відповідно, зриву постачання, сказали в ДБР.

30 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, які пов'язані з Гринкевичем, заявили у відомстві.

Цього тижня колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову повідомили про нову підозру щодо розтрати майже 950 млн грн державних коштів. Минулого року він разом зі спільниками закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, повідомила Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Гринкевичам повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі