понеділок, 08 січня 2024 14:40

Колишньому заступнику Резнікова повідомили про нову підозру
3

Колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову повідомили про нову підозру щодо розтрати майже 950 млн грн державних коштів
Фото: dbr.gov.ua
Колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову повідомили про нову підозру щодо розтрати майже 950 млн грн державних коштів
В'ячеслав Шаповалов був заступником міністра оборони у 2021-23 роках

Колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову повідомили про нову підозру щодо розтрати майже 950 млн грн державних коштів.

Минулого року він разом зі спільниками закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Про це повідомила Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань та "Інтерфакс-Україна".

За даними слідства, до оборудки причетні також двоє колишніх підлеглих фігуранта - ексочільник Департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення Збройних сил України.

"Для реалізації злочинної схеми у 2022 році її організатори уклали договір на постачання великої партії бронежилетів з однією із східноєвропейських компаній, бенефіціарними власниками якої є громадяни держави-агресора", - розповіла спецслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання армійських грошей: суд відпустив екснардепа додому

Продукція, згідно з висновками судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров'я наших воїнів на передовій, сказали в ДБР.

Санкція кримінальних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Раніше СБУ повідомляла ексзаступнику міністра про підозру щодо розтрати майже мільярда гривень на закупівлі неякісної військової форми.

Торік у лютому ДБР повідомляло, що заступник міністра лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель речей низької якості для потреб ЗСУ на понад мільярд гривень.

Тоді ж суд заарештував Шаповалова на два місяці.

В'ячеслав Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на тлі скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому заступнику Резнікова повідомили про нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі