четвер, 11 січня 2024 12:58

Стільки доларів ви бачили хіба уві сні: майно родини Гринкевича арештували
3

Бізнесмен Ігор Гринкевич (зліва), його діти Ольга і Роман, а також дружина Світлана
Фото: suspilne.media
Майно родини і компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого раніше затримали за підозрою у спробі передати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань, арештували
Майно родини і компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого раніше затримали за підозрою у спробі передати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань, арештували

Майно родини і компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого раніше затримали за підозрою у спробі передати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань, арештували.

Про це у четвер повідомили ДБР та Офіс генерального прокурора.

"Арештовано майно сім'ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена - одного з найбільших постачальників Міністерства оборони", - сказали у ДБР.

Повідомили про обшуки за адресами проживання і роботи Гринкевича та адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній.

Арештували:

нерухоме майно;

транспортні засоби преміумкласу, які перебувають у власності сім'ї бізнесмена;

майно і рахунки підконтрольних йому компаній.

"З метою забезпечення відшкодування завданих збитків", - сказали в Офісі генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поновлення судді з паспортом Російської Федерації: у справі з'явився новий поворот

За висновком експертів, уся поставлена продукція компаніями Гринкевича на потреби Міноборони у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями Збройних сил України, заявило ДБР.

Кілька місяців тому порушили кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Аналіз зовнішньоекономічних контрактів та митних документів вказаних підприємств виявив факти завищення вартості товарів, повідомило ДБР.

30 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави. Бізнесмену може загрожувати до восьми років ув'язнення.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, які пов'язані з Гринкевичем, заявили у відомстві.

Син бізнесмена - Роман - заявив, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто "нема у чому", і зауважив, що тікати за кордон вони не планують.

Зараз ви читаєте новину «Стільки доларів ви бачили хіба уві сні: майно родини Гринкевича арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі