вівторок, 20 грудня 2022 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна виганятиме Росію з Радбезу ООН

Україна виганятиме Росію з Радбезу ООН
Росія незаконно перебуває у Раді безпеки ООН. Фото: eastnews.ua

Україна буде домогтися виключення Росії із Ради безпеки Організації об'єднаних націй.

Зараз готуються до офіційних кроків щодо цього, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена зробили гучну заяву щодо призупинення членства РФ у Радбезі ООН

"РФ посідає місце постійного члена Ради безпеки ООН без належних юридичних підстав для цього, і в результаті, відверто скажемо, шахрайської схеми, яка відбулася 31 рік тому. Україна зараз готується до офіційних кроків, які доведуть незаконне перебування РФ у Раді безпеки ООН, і запустять політичний процес, який має призвести до позбавлення її цього місця", – розповів він під час онлайн-брифінгу.

Попри те, що цей процес не буде простим, настав час для відвертої розмови про узурпацію РФ місця у Раді безпеки ООН.

Росія використовує Раду Безпеки ООН як майданчик для поширення своїх пропагандистських наративів. Брехню Москва загортає "в численні терміни й назви, технічні характеристики й цифри". Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Росія марнує час учасників Радбезу ООН та намагається відволікти увагу від власних воєнних злочинів. Питання, з якого РФ 9 грудня скликала засідання Ради безпеки, про нібито незаконні потоки західних озброєнь з України, є черговою теорією змови, яку Росія прагне поширити, аби відвернути увагу від власних порушень. Про це на засіданні Радбезу в п'ятницю заявив заступник постійного представника США при ООН посол Річард Міллс.

Зараз ви читаєте новину «Україна виганятиме Росію з Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі