пʼятниця, 16 грудня 2022 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена зробили гучну заяву щодо призупинення членства РФ у Радбезі ООН

У Байдена зробили гучну заяву щодо призупинення членства РФ у Радбезі ООН
США ініціювали голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо призупинення членства росії в Раді ООН з прав людини. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки докладають усіх зусиль, щоб ізолювати Російську Федерацію у міжнародних організаціях.

Якби існував спосіб призупинення членства Росії у Радбезі ООН, то США негайно б ним скористалися, заявила в четвер, 15 грудня, речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Поведінка РФ в Україні є порушенням Статуту ООН і образою основного мандату Ради Безпеки. Для постійного члена Радбезу порушувати Статут і вести таку жорстоку війну, зокрема намагаючись заподіяти такі широкомасштабні людські страждання, націлюючись на критично важливі об'єкти інфраструктури, – обурливо", – сказала вона, коментуючи позицію президента Джо Байдена з цього питання.

США ініціювали голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо призупинення членства росії в Раді ООН з прав людини, яке успішно відбулося, і працюють над тим, щоб не допустити РФ до керівних посад в інших органах системи ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передача Patriot Україні: міноборони США відреагувало на істерику РФ

Водночас у Білому домі зараз не бачать способу позбавлення Росії членства в Раді Безпеки ООН:

"Якби існував шлях до призупинення членства РФ у Раді Безпеки ООН, ми б негайно ним скористалися. На жаль, ми не бачимо зміни правил ООН. Тому ми зосереджені на подальших заходах щодо ізоляції Росії, зокрема у міжнародних організаціях, і притягненні її до відповідальності за допомогою санкцій".

США поки що не вважають корисним визнання Росії спонсоркою тероризму. Але виступають за подальші санкції та експортні обмеження для РФ. Під час телефонного брифінгу про це сказала постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт.

Парламентська асамблея НАТО 21 листопада визнала Росію державою-терористом. Там також закликали створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена зробили гучну заяву щодо призупинення членства РФ у Радбезі ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі