четвер, 04 липня 2024 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай може допомогти тиснути на Путіна - Зеленський про мирні переговори

Китай може допомогти тиснути на Путіна - Зеленський про мирні переговори
Президент назвав країни, які можуть бути посередниками у разі переговорів із РФ. Фото: president.gov.ua

Китай і Сполучені Штати Америки можуть стати посередниками у разі мирних переговорів із Росією.

Це дозволить закінчити війну справедливо для України, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg.

"Я думаю, це Америка, Китай. Я думаю, вони удвох. Я знаю, що у них є між собою дуже великі питання. Я це розумію. Але мені здається, якщо ми хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливо для України, для всього світу, їм доведеться знаходити десь якісь позиції, щоб зупинити Володимира Путіна разом. Кожен по-своєму, але разом", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на заяву Такера Карлсона щодо інтерв'ю

Найближчим часом мирний діалог з Росією не почнеться. Для справедливого завершення війни потрібні спільні дії США і Китаю. В іншому випадку, за словами президента, буде запропоноване закінчення війни, яке не буде справедливим для Києва.

"Китай може допомогти всім нам тиснути на Путіна, щоб він зупинив війну. Бо Росія гратиметься, Путін бачитиме, що більшість світу не на боці України. Світ розділений. Він працює над цим і його команда постійно над цим працює. І тому, мені здається, найпотужніше - це обопільний тиск США та Китаю", - констатував Зеленський.

Війну Росії проти України міг би завершити всього один телефонний дзвінок. Залежність РФ від Китаю дійшла до того, що китайський лідер Сі Цзіньпін міг би припинити війну просто подзвонивши Володимиру Путіну, заявив президент Фінляндії Александр Стубб в інтерв'ю Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Китай може допомогти тиснути на Путіна - Зеленський про мирні переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі