субота, 10 грудня 2022 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібно розглядати не винесені Росією питання, а її злочини ‒ представник США на засіданні Радбезу ООН

Потрібно розглядати не винесені Росією питання, а її злочини ‒ представник США на засіданні Радбезу ООН
Заступник постійного представника США при ООН Річард Міллс вважає, що Росія марнує час Радбезу. Фото: wfuna.org

Росія марнує час учасників Радбезу ООН та намагається відволікти увагу від власних воєнних злочинів.

Питання, з якого РФ 9 грудня скликала засідання Ради безпеки, про нібито незаконні потоки західних озброєнь з України, є черговою теорією змови, яку Росія прагне поширити, аби відвернути увагу від власних порушень. Про це на засіданні Радбезу в п'ятницю заявив заступник постійного представника США при ООН посол Річард Міллс, повідомляє Укрінформ.

За його словами, Росія "цинічно скликала цю зустріч, заявивши про існування незаконної змови з поставками зброї з України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче отримати сотні ракет в Ірану

"Однак де-факто інші країни за цим столом звернули увагу, що саме РФ причетна до нелегальної оборудки з іранськими БПЛА, переданими у Росію в порушення резолюції №2231 РБ ООН", ‒ сказав Міллс.

Він також нагадав, що Росія продовжує застосовувати іранські дрони проти мирних міст та цивільної інфраструктури в Україні, що призводить до жертв серед мирних жителів.

Представник США також зазначив, що Росія постійно хоче відволікти увагу світової спільноти від своєї агресивної війни проти України на вигадані фікції.

"Це було, зокрема, коли РФ намагалася перевести увагу на вигадану "брудну бомбу", яку начебто готувала Україна, На міфічну "біологічну зброю", яка мала бути перенесена з України птахами й комахами. Це було спростовано Радбезом й відповідними авторитетними міжнародними органами", ‒ підкреслив Міллс.

За словами дипломата, Рада Безпеки повинна розглядати не винесене Росією питання, а, власне, саму агресію РФ.

Російські окупанти після вторгнення в Україну 24 лютого стратили сотні цивільних осіб. Загарбники вбивали цивільних осіб в українських населених пунктах Київської, Чернігівської та Сумської областей України з 24 лютого по 6 квітня 2022 року, заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер.

У Російської Федерації виник гострий брак озброєння для здійснення масованих атак на Україну. Тому Кремль знову замовив в Ірану сотні безпілотників та балістичних ракет, повідомляє Zeit із посиланням на власні джерела в ООН у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно розглядати не винесені Росією питання, а її злочини ‒ представник США на засіданні Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі