середа, 29 червня 2011 16:56

Тимошенко і Власенко судять суддю Кірєєва - експерт

Тимошенко і Власенко судять суддю Кірєєва - експерт

На сьогоднішній день судовий процес проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко - це фарс.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Якщо казати про якісь інтереси влади, щоб влаштувати якесь судилище над Тимошенко, то поки все виглядає навпаки. Цей суд можна швидше назвати судом над суддею Кірєєвим, який виглядає безпомічним перед Тимошенко та Власенко. Ми бачимо його безпорадність. Він не знає, як реагувати на Тимошенко...Влада вчергове недооцінила Тимошенко", - зазначив експерт.

"Тимошенко використовує судове засідання для дискредитації судді Кірєєва. Фактично вона робить з цього засідання фарс. Мені здається, що вона навіть трохи переграє, хоча в нас відоме негативне ставлення до суду", - додав політолог.

На думку експерта, тактика дискредитації суду, яку застосовує Тимошенко хоча і є успішною, однак робить їй ведмежу послугу.

"Тому що на Заході до суду звикли ставитися з повагою", - додав Фесенко, зауваживши, що до перебігу судового засідання є багато питань.

В той же час, експерт переконаний, що правової перспективи у справи немає.

"І не тому що влада цього не хоче. Суспільство не буде здатне прийняти будь-яке рішення у цій справі як справедливе. Якщо наприклад засудять Тимошенко, то опозиція та прихильники екс-прем'єра будуть вважати таке рішення репресіями проти опозиційних політичних сил. Якщо виправдають, то противники Тимошенко вважатимуть, що відпустили злочинницю. Ситуація тупикова", - додав політолог.

Найкращим варіантом розвитку справи Тимошенко для влади на думку Фесенка стане умовний вирок.

Нагадаємо, що сьогодні Печерський райсуд почав розгляд по суті газової справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Під час сьогоднішнього засідання суддя Родіон Кірєєв ухвалив рішення перенести розгляд справи на 4 липня у зв'язку з тим, що лідер опозиції не отримала вчасно обвинувального висновку.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Власенко судять суддю Кірєєва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі