субота, 01 червня 2024 14:39

Народився Супермен

1 червня 1938 року вийшов перший номер серії коміксів Action Comics. У них з'явився відомий нині Супермен.

За сюжетну основу взяли біблійну легенду про Мойсея. Його батьки, щоб урятувати життя синові, були змушені підкинути його чужим людям. Те саме сталося із Суперменом - народився з ім'ям Кал-Ел на планеті Криптон. Незадовго до її вибуху хлопчика відправили на Землю.

У цьому першому випуску коміксу Супермен прилітає на Землю, рятує невинну жінку від електричного стільця, розбирається з чоловіком, який бив свою дружину, і вирушає на побачення з репортеркою Лоїс Лейн. Надалі вона буде головною жінкою його життя. Вони одружаться та виховуватимуть сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка в трико завойовує світ. Зняли серіал про аеробіку

Перші примірники Action Comics коштували 10 центів, 1995-го на аукціоні за них давали вже $75 тис. за примірник. 2011 року оригінальну колекцію коміксів першого року випуску, яка належала акторові Ніколасу Кейджу, продали на аукціоні за $2,16 млн.

Автор: Вікіпедія
  Перший комікс про Супермена вийшов 1 червня 1938 року.
Перший комікс про Супермена вийшов 1 червня 1938 року.

Автори коміксу - сценарист Джеррі Сіґел і художник Джо Шустер. Останній малював персонажа, взявши за основу зірку німого кіно Дугласа Фербенкса, а його альтер еґо, Кларка Кента, - з комбінації себе самого й актора Гарольда Ллойда. Ім'я також було утворене злиттям імен двох зірок кіно - Кларка Ґейбла й Кента Тейлора.

Костюм Супермена був заснований на героях міфів, зокрема, про Самсона й Геркулеса. Про його створення Сіґел пізніше розповів: "Щось на зразок костюма. І нехай у нього буде велика S на грудях і плащ. Зробимо його настільки барвистим, наскільки зможемо". Знамениті труси поверх штанів, узяті з циркових традицій, незабаром стали основою для костюмів багатьох майбутніх супергероїв.

Зараз у кіновсесвіті DC роль Супермена виконує актор Генрі Кавілл. Утілив його у фільмах "Людина зі сталі", "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості" й "Ліга справедливості". Останнього нещодавно вийшла режисерська версія, що триває понад три години.

Зараз ви читаєте новину «Народився Супермен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі