середа, 19 червня 2024 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Зараз ми програємо цю війну - комбат Третьої штурмової

Зараз ми програємо цю війну - комбат Третьої штурмової
Комбат прокоментував оперативну обстановку на фронті, зокрема намір ворога захопити Часів Яр на Донеччині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна зараз програє війну, втрачаючи території та найкращих своїх людей.

Про це заявив командир другого батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук, передає "Українська правда".

"Так, зараз ми програємо цю війну. Це очевидно. Ми втрачаємо території, ми втрачаємо найкращих людей. Багато хто говорить: все нормально, зараз ми мирний договір укладемо з Росією, буде статус-кво, і розсосеться. Основне питання: навіщо це РФ? Часів Яр, Вовчанськ, напрямок Райгородки, Запорізький напрямок - це тактичні наступальні операції противника, які мають собі на меті повне знищення спочатку лівобережної, а потім всієї України", - сказав він.

Комбат прокоментував оперативну обстановку на фронті, зокрема намір ворога захопити Часів Яр на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу втратила 10 танків і понад 1130 солдатів

"Імовірне узяття Часового Яру означає не більше, ніж узяття Часового Яру. Імовірне взяття Костянтинівки, Дружківки, Слов'янська та Краматорська означає не більше, ніж взяття цих населених пунктів. Наскільки це критично? Критично. Але якщо говорити відверто, будь-який населений пункт нічим не важливіший за інший населений пункт. Так, у Часовому Ярі є висоти, але так само в Костянтинівці є висоти. Тому драматизувати момент абсолютно не потрібно. Але при цьому потрібно розуміти, що у противника немає цілей і задач взяти Донецьку і Луганську область або Харківську, Сумську чи Київську. Вони будуть йти, поки ми їх не будемо зупиняти", - наголосив Кухарчук.

Він нагадав, що його батальйон і бригада наразі перебувають на іншому напрямку в Харківській області. Третя штурмова бригада зараз воює там проти третьої дивізії 20-ої армії Російської Федерації. Кожен день противник штурмує, але українським воїнам вдається відбивати ці штурми.

На Донбасі російські окупанти могли взяти під контроль село Новоолександрівка. Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході, повідомило 18 червня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Зараз ми програємо цю війну - комбат Третьої штурмової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі