понеділок, 27 травня 2024 15:28

Україна підписала угоду про гарантії безпеки з Іспанією

Україна підписала угоду про гарантії безпеки з Іспанією
Це вже десята така угода. Фото: ОП

Україна та Іспанія підписали угоду про гарантії безпеки.

Премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес сказав про це на пресконференції, передає Gazeta.ua.

"Ми зараз підписали політичний договір, який має дуже важливу роль. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю. Ми вже десята країна, яка підписала такий договір з Україною, як в рамках декларації G7 минулого року", - наголосив він.

Це вже десятий договір такого типу для Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала угоду про гарантії безпеки з Італією та Канадою

Санчес сказав, що Іспанія бачить безпеку інтегрованою.

"Підтримка, реконструкція, відновлення та розмінування - це ті теми, які охоплює договір. Іспанія надала велику підтримку за два роки і зобов'язується ще підтримувати на мільярд євро для того, щоб посилити спроможність України. Звичайно, це протиповітряна оборона для того, щоб захистити цивільне населення, інфраструктури, міста, які продовжують страждати від атак", - додав прем'єр.

Президент Володимир Зеленський сказав, що цього року Іспанія надасть Україні €1 млрд військової допомоги. Та €5 млрд - упродовж трьох років.

"Гуманітарна допомога, економічне відновлення та відбудова, підтримка українських реформ на шляху до членства в ЄС і НАТО та нашої Формули миру, посилення санкцій проти Росії - всі ці сфери співпраці викладені в нашій угоді", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський у Німеччині підписав із канцлером ФРН Олафом Шольцом договір про співпрацю у сфері безпеки.

За даними пресслужби Зеленського, під час переговорів йшлося про подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах.

Зеленський та Шольц також обговорили питання підтримки України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Україна підписала угоду про гарантії безпеки з Іспанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі