четвер, 20 червня 2024 15:02

Румунія передасть Україні Patriot

Румунія передасть Україні Patriot
У Румунії ухвалили рішення допомогти Україні. Фото: eastnews.ua

Україна отримає від Румунії систему протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомили на сайті президента країни Клауса Йоганніса.

Міністерство національної оборони Румунії представило Вищій раді національної оборони детальний аналіз оперативного стану чотирьох систем Patriot, прогресу програми оснащення іншими трьома системами, їхнього оперативного значення на національному рівні та на рівні союзників та впливу можливої передачі однієї з систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть ЗСУ ракети до Patriot попри угоду зі Швейцарією

"Зважаючи на значне погіршення безпекової ситуації в Україні через постійні і масовані напади Росії на цивільне населення і цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну, і регіональні наслідки цієї ситуації, в тому числі для безпеки Румунії, у тісній координації з членами Альянсу члени Ради вирішили передати Україні одну систему Patriot", - йдеться у документі.

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру у межах угоди про спільне виробництво.

Northrop вважається одним із найбільших у світі виробників зброї, пише Breaking Defense із посиланням на представника компанії.

Зараз ви читаєте новину «Румунія передасть Україні Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі