четвер, 27 червня 2024 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Тільки в єдності ми можемо це зробити", - Зеленський звернувся до Організації американських держав

"Тільки в єдності ми можемо це зробити", - Зеленський звернувся до Організації американських держав
Президент Володимир Зеленський подякував Організації американських держав за підтримку. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський звернувся до Організації американських держав, яка об'єднує 35 учасників і підтримала спільне комюніке Саміту миру.

Він наголосив, що немає жодного регіону у світі, для якого були б неважливими правила, які порушує російська агресія.

"Усі ми у світі хочемо безпеки від воєн і депортацій, від руйнування наших міст і викрадення наших дітей. Ми маємо гарантувати цю безпеку. І тільки в єдності ми можемо це зробити", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру

Україна формує команди й групи, які будуть розробляти плани дій за Формулою миру. Потрібні реальні кроки - все, що може наблизити справедливий і тривалий мир для українців і надійну стабільність для всіх у світі.

"Дякую вам за підтримку наших зусиль і запрошую вас до спільної роботи. Щоб уже на другому Глобальному саміті миру ми змогли визначити шлях – шлях, за яким справедливий мир переможе жорстоку війну", - підсумував Зеленський.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Під спільним комюніке Саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Список країн, які відмовилися підписати комюніке, включає Саудівську Аравію, Таїланд, Індію, Мексику, ПАР, Бразилію, ОАЕ.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки в єдності ми можемо це зробити", - Зеленський звернувся до Організації американських держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі