середа, 19 червня 2024 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Американська компанія вироблятиме в Україні боєприпаси

Американська компанія вироблятиме в Україні боєприпаси
Американська компанія Northrop вироблятиме боєприпаси в Україні. Фото: eastnews.ua

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру у межах угоди про спільне виробництво.

Northrop вважається одним із найбільших у світі виробників зброї, пише Breaking Defense із посиланням на представника компанії.

"Низка європейських оборонних компаній взяли на себе зобов'язання щодо широкомасштабних виробничих програм в Україні. Водночас угода Northrop є першою публічно визнаною угодою між прем'єром оборонних відомств США та українським урядом", - сказано в повідомленні.

Підприємство працює в галузі електроніки та інформаційних технологій, а також у суднобудуванні й авіакосмічній галузі.

"Це наш перший проєкт, який оплачується "українськими" доларами. Ми плануємо розширити це на боєприпаси для танків, 155 мм та інші, коли знайдемо інноваційні процеси", - заявив директор з міжнародного бізнесу сектору оборонних систем Northrop Дейв Бартелл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський виробник броньовиків відкриє завод в Україні

На виставці озброєнь Eurosatory в Парижі головний заступник помічника секретаря Державного департаменту США з військово-політичних питань Стенлі Браун підтвердив такі плани.

Під час виступу він відзначив нову програму Державного департаменту США з розвитку оборонних підприємств в Україні, яка інвестує $2 млрд у оборонно-промислову базу країни. Це може відчинити двері для американсько-українського спільного виробництва.

Україна може отримати від США щонайменше 1 млн 155-мм боєприпасів. Заводи у Техасі та Пенсильванії здатні виробляти до 60 тис. боєприпасів на місяць, а якщо кошти виділять, то ця сума може зрости до 100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Американська компанія вироблятиме в Україні боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі