субота, 29 червня 2024 18:53

Зеленський повідомив, скільки людей від початку війни Україна звільнила з російського полону

Зеленський повідомив, скільки людей від початку війни Україна звільнила з російського полону
Від початку повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Від початку повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей.

Зокрема, влада довго працювала заради звільнення з російського полону заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, двох священників Української греко-католицької церкви та цивільних людей, які були захоплені росіянами на окупованій території у 2017 та 2018 роках. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"Нарешті наші люди вдома. 10 цивільних. На тижні звільнили з полону також 90 військових, і загалом за час цієї війни повернули в Україну з російської неволі вже 3310 людей", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щастя із присмаком болю": показали, який вигляд мають звільнені з полону 25 червня українські військові

Глава держави подякував команді, яка займається обмінами.

Також президент подякував Об'єднаним Арабським Еміратам і Ватикану за посередництво для звільнень, які відбулися цього тижня.

"Ми працюємо далі", - зазначив Зеленський.

28 червня з російського полону повернули 10 цивільних українців.

Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році Наріман Джелял.

25 червня із російського полону визволили 32 нацгвардійця, 18 прикордонників, 17 представників Військово-морських сил, 15 бійців ЗСУ і вісім тероборонівців.

Також визволили 59 оборонців Маріуполя, з них 52 бійця, які вийшли з Азовсталі. З ворожого полону визволили п'ятьох нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський повідомив, скільки людей від початку війни Україна звільнила з російського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі