четвер, 27 червня 2024 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив гучну заяву про Путіна і перемир'я в Україні

Шольц зробив гучну заяву про Путіна і перемир'я в Україні
Російський диктатор жадає продовження війни, переконаний канцлер ФРН. Фото: eastnews.ua

Повірити у миротворчі наміри російського диктатора Володимира Путіна, який нещодавно висунув ультиматум Україні, може лише людина, повністю осліплена російською пропагандою.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі, цитує DW. Він підкреслив, що Путін прагне продовження війни.

"Той, хто вірить, що Україна таке переживе і що з цього вийде міцний мир у Європі, той, вочевидь, вже дуже багато дивиться Russia Today", - зазначив Шольц.

Путін робить ставку на продовження війни. Водночас, на думку канцлера, російський диктатор не зможе підкорити Україну на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зізнався, чого коштувала його партії підтримка України

"Путін і далі хоче війни. Це стає особливо очевидним за його уявною пропозицією щодо перемир'я. Адже в ній ідеться не про припинення вогню, а про те, що території України, які ще навіть не зайняті російськими військами, всупереч міжнародному праву мають перейти до Росії. Він хоче демілітаризувати Україну, і щоб вона в майбутньому відмовилася від будь-якої військової допомоги", - підсумував політик.

У ЄС не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти РФ, зокрема її сектора скрапленого природного газу. Німеччина продовжує гальмувати новий пакет санкцій проти Росії, пише Reuters. Про це на умовах анонімності виданню повідомили дипломати Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив гучну заяву про Путіна і перемир'я в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі