четвер, 20 червня 2024 10:22

Німеччина гальмує новий пакет санкцій проти Росії

Німеччина гальмує новий пакет санкцій проти Росії
Німеччина продовжує гальмувати новий пакет санкцій проти Росії. Фото: pixabay.com

У ЄС не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти РФ, зокрема її сектора скрапленого природного газу.

Німеччина продовжує гальмувати новий пакет санкцій проти Росії, пише Reuters. Про це на умовах анонімності виданню повідомили дипломати Євросоюзу.

"Посадовці з 27 країн ЄС обговорюють пакет санкцій уже більше місяця. Нові заходи включають заборону на перевалку російського СПГ та план покласти на операторів з Євросоюзу відповідальність за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах", - сказано в повідомленні.

За словами неназваних дипломатів та джерела, знайомого з цим питанням, вагання Німеччини частково пов'язані з внутрішніми розбіжностями між Міністерством закордонних справ ФРГ та канцелером Олафом Шольцом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елітні авто для росіян: два члени ЄС виступили проти санкцій

"Берлін продовжує заперечувати, попри вилучення пункту, який він вважав проблематичним. Останній змусив би дочірні компанії контрактно заборонити реекспорт до РФ, а також реекспорт для використання у РФ", - зазначає видання.

Німеччина під час засідання послів у п'ятницю висловила стурбованість розширенням заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до РФ.

Берлін вважає, що німецький малий бізнес постраждає, якщо заходи будуть поширені на продукцію, що не належить до подвійного призначення. Наприклад хімікати чи обладнання для металообробки.

Раніше Німеччина спільно з Францією виступили проти заборони експорту авто елітного класу до Білорусі, яка стала транзитним пунктом, щоб російські олігархи могли продовжувати купувати їх усупереч санкціям.

Європейська комісія веде переговори з Німеччиною, аби переконати її зняти вето.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина гальмує новий пакет санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі