середа, 19 червня 2024 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика міжнародна організація приєдналася до комюніке Саміту миру

Велика міжнародна організація приєдналася до комюніке Саміту миру
15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій. Фото: president.gov.ua

До комюніке Саміту миру приєдналися Організація американських держав та острівна держава Антигуа і Барбуда.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Сьогодні є ще два приєднання до комюніке Саміту миру. Збільшилося представництво Американського континенту, зокрема Латинської Америки. Вже офіційно - Організація американських держав, що об'єднує країни обох Америк, Північної та Південної. А також острівна держава Антигуа і Барбуда", - сказав Зеленський.

До складу ОАД входять 35 держав, серед яких Аргентина, Бразилія, Мексика.

"Увесь світ ми сприймаємо як рівних, і в цьому – наша ідеологічна відмінність від Росії у міжнародних відносинах", - заявив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальний саміт миру: Зеленський подякував Варфоломію

Зеленський нагадав про Статут ООН.

"Путін же хоче, щоб значення мав тільки він або ще той, кого він сам визначить. Це у Росії типово колоніальний погляд на світ, який ми разом з усіма партнерами маємо зламати", - сказав президент України.

"Наша команда працює над тим, щоб було ще більше приєднань і щоб ми отримали максимально активну роботу груп щодо пунктів формули миру", - заявив Зеленський.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «Велика міжнародна організація приєдналася до комюніке Саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі