понеділок, 27 травня 2024 16:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібно бити по Росії - Кулеба показав міністрам ЄС фото 8-річного хлопчика з Харкова
3

Під час участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба показав фото восьмирічного річного хлопчика Михайла з Харкова, чий батько міг бути серед загиблих у зруйнованому російським авіаударом будівельному гіпермаркеті "Епіцентр"
Фото: mfa.gov.ua
Під час участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба показав фото восьмирічного річного хлопчика Михайла з Харкова, чий батько міг бути серед загиблих у зруйнованому російським авіаударом будівельному гіпермаркеті "Епіцентр"
Дмитро Кулеба закликав міністрів ЄС підтримати українські удари по військових цілях на території РФ

Під час участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба показав фото восьмирічного річного хлопчика Михайла з Харкова, чий батько міг бути серед загиблих у зруйнованому російським авіаударом будівельному гіпермаркеті "Епіцентр".

В ЄС мають підтримати українські удари по військових цілях на території Російської Федерації. Про це у понеділок повідомив сайт МЗС.

"На фото ви бачите, як поліцейський бере у хлопця мазок ДНК, який потрібен для пошуку його батька серед можливих жертв цього удару", - розповів Кулеба європейським колегам.

Цей варварський воєнний злочин є частиною систематичної стратегії Росії, яка намагається знищити життя Харкова та інших українських міст і громад, сказав міністр.

"Часу на рефлексії немає, потрібні дії. Цілком зрозуміло, що потрібно зробити. Надати Україні додаткові "Патріоти" та інші сучасні системи протиповітряної оборони, а також підтримати українські удари по військових цілях на території Росії", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео з "Епіцентру" в момент удару російських терористів

У той час як на Заході все ще є ті, хто боїться ескалації, вороги вільного світу, Росія, Іран і Північна Корея посилюють співпрацю та взаємопідтримку. Вони набирають зухвалості, що загрожує дестабілізацією не лише у Європі, але і в інших регіонах світу, заявив міністр.

Надання Україні необхідної підтримки задля партитету і переваги на полі бою змінить цю ситуацію та змусить вищезгадані країни змінити свої плани, сказав Кулеба.

"Вільний світ має значно більший економічний та військовий потенціал, ніж його вороги. Але вони мають більше рішучості. Поки на Заході все ще є ті, хто думає, як Москва відреагує на українські удари по російських військових цілях, Путін просто б'є куди хоче і як хоче. Врешті-решт, хлопчик, якого я показував вам на початку, має здавати ДНК-тест, сподіваючись, що його батька знайдуть серед попелу гіпермаркету, знищеного російським ударом. Це результат нерішучості. Доля цього хлопця - наслідок кожного запізнілого рішення", - заявив Кулеба.

Міністр також закликав європейські країни інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс і закуповувати зброю для України безпосередньо в українських виробників.

Кулеба закликав підтримати використання частини прибутків від заморожених російських активів для таких закупівель.

Також наголосив на потребі посилення санкційного тиску на РФ, зокрема у сферах енергетики, фінансів, металургії та інших. Міністр закликав заблокувати всі схеми обходу санкцій, постачання критичних компонентів і доступ Росії до будь-яких сучасних технологій, накласти додаткові санкції на російських пропагандистів.

Також Кулеба закликав європейських партнерів проявити політичну волю для своєчасного схвалення переговорних рамок і практичного початку переговорів про вступ України до ЄС уже в червні.

25 травня близько 16:00 російські війська завдали авіаудар по Київському району Харкова. Ворог вдарив по будівельному гіпермаркету, в якому перебували понад 200 людей, повідомила обласна прокуратура. Спалахнула масштабна пожежа.

Вчора рятувальники завершили ліквідацію пожежі у гіпермаркеті.

Загинули 18 людей, 48 людей отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно бити по Росії - Кулеба показав міністрам ЄС фото 8-річного хлопчика з Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі