четвер, 30 травня 2024 23:40

Зеленський звільняє посадовців, наближених до Вашингтону - The Washington Post

Зеленський звільняє посадовців, наближених до Вашингтону - The Washington Post
Між президентом України Володимиром Зеленським і американськими можновладцями зростає напруженість. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський усуває від влади посадовців, наближених до Вашингтону.

Останній візит Блінкена не зняв напруженості у відносинах між американськими і українськими високопосадовцями. Про це йдеться у матеріалі The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада проголосувала за звільнення Кубракова. Він прокоментував рішення

"А після того, як держсекретар Ентоні Блінкен зіграв на гітарі в київському барі під час візиту на початку цього місяця - виконавши пісню "Rockin' in the Free World", яка мала на меті продемонструвати підтримку - багато українських чиновників, близьких до Зеленського, висміяли цей виступ як безчутливий", - йдеться у матеріалі.

За словами співбесідників видання, деякі з розбіжностей походять від природної напруженості, яка виникає в партнерстві, якому довелося пережити понад два роки війни та неухильне зростання кількості загиблих серед українців.

"Але інші суперечки видаються більш фундаментальними, особливо розбіжності щодо того, наскільки зосередитися на корупції під час війни. Політики попереджають, що довгострокове планування може бути недосяжним", - пише ЗМІ.

Адміністрація президента США Джо Байдена не підтримує удари України американською зброєю вглиб Росії.

Водночас держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім розглядає можливість корегування своєї позиції, виходячи з ситуації на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звільняє посадовців, наближених до Вашингтону - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі