субота, 01 червня 2024 02:48

Байден відреагував на вирок суду у справі Трампа

Байден відреагував на вирок суду у справі Трампа
Президент США Джо Байден відреагував на вирок кандидату врезиденти Дональду Трампу. Фото: ВВС

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на рішення суду визнати винним колишнього президента Дональда Трампа.

Вирок суду підтверджує "американський принцип, що ніхто не може бути вищим, ніж закон". Говорити про те, що рішення було сфальсифіковано - "необачно і ризиковано", Байден сказав на пресконференції у Білому домі.

"Дональду Трампу були надані всі можливості для самозахисту, це була справа штату, а не федеральна справа. Його слухали дванадцять громадян, дванадцять американців, дванадцять таких же людей, як ви", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Трамп змінив риторику. Тепер зібрався бомбити Москву

Присяжні слухали докази п'ять тижнів і після "ретельного обговорення" винесли "одноголосний вердикт".

"Це необачно й небезпечно, безвідповідально для будь-кого говорити, що його рішення сфальсифіковане лише тому, що не подобається вирок", - додав президент США.

У ніч на 31 травня суд присяжних Нью-Йорка в США визнав винним експрезидента Дональда Трампа за всіма 34-ма пунктами кримінального провадження.

Він заплатив своєму адвокату Майклу Коену близько 130 тисяч доларів США нібито за юридичні послуги, а насправді ці кошти були передані порнозірці Стормі Деніелз за мовчанку про роман із Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на вирок суду у справі Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі