Ексклюзиви
середа, 29 червня 2011 15:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко під судом розцілували, а Богословську "облили" лайкою
24

Фото: Фото: Тарас Подолян

Печерський районний суд Києва призначив на сьогоднішній день о 10:00 розгляд кримінальної справи щодо газових контрактів, підписаних свого часу екс-прем'єром України, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

Біля будівлі суду, у центрі Києва, люди почали збиратись з самого ранку. Усього прийшло близько 200 прихильників екс-прем'єрки. Вони тримали прапори "Батьківщини" та "Нового Києва".

Згодом підтягнулись народні депутати від фракції БЮТ. Зокрема, Іван Кириленко, Андрій Кожемякін, Роман Забзалюк. Також приїхали заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, адвокат Тимошенко Сергій Власенко, депутат-"нунсівець" Анатолій Гриценко.

"Регіоналку" та голову Тимчасової слідчої комісії з питань газових угод 2009 року Інну Богословську під будівлею суду зустріли прохолодно. Коли вона проходила повз людей, ті їй закричали: "Відьма!". Богословська ніяк не відреагувала на ці образи, а мовчки пішла до будівлі.

Трохи пізніше прибула і сама Юлія Тимошенко.

Прихильники політика на вулиці вітали її вигуками: "Юля!". Один із них подарував Тимошенко червону троянду. До зали засідань суду опозиціонерку провели нардепи від БЮТ.

Тимошенко подала судді Родіону Кіреєву, який головував на судовому засіданні, заяву з проханням надати їй та її захисту три дні для ознайомлення з обвинувальним вироком.

Крім того, екс-прем'єрка подала клопотання щодо надання їй та її захисту трьох тижнів для ознайомлення з усіма матеріалами кримінальної справи, порушеної проти неї.

"Я не знаю такої людини, яка б могла читати по чотири тисячі сторінок щодня", - зауважила опозиціонерка, маючи на увазі великий об'єм матеріалів своєї справи. На її переконання, необхідно щонайменше кілька тижнів, аби мати змогу нормально ознайомитись із усією справою.

Також, за словами Тимошенко, суд не надіслав їй та її адвокату повістку із зазначенням місця та часу проведення сьогоднішнього судового засідання.

У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає, що таким чином суддя Кіреєв порушив законодавство України і права обвинуваченої.

Разом з тим, судовий розгляд справи сьогодні тривав недовго і рішенням судді був перенесений до 4 липня, 10:00.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко під судом розцілували, а Богословську "облили" лайкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути