субота, 01 червня 2024 04:49

Байден розкрив деталі плану закінчення війни між Ізраїлем і Сектором Гази

Байден розкрив деталі плану закінчення війни між Ізраїлем і Сектором Гази
Президент США Джо Байден прокоментував припинення війни в Секторі Гази. Фото: ВВС

Влада Ізраїлю зробила нову пропозицію щодо закінчення війни в Секторі Гази.

Йдеться про припинення вогню, виведення військ та звільнення всіх заручників. Відповідну пропозицію повідомив президент Сполучених Штатів Джо Байден. Також текст угоди було передано бойовикам ХАМАС, інформує Sky News.

На другому етапі сторони повинні повністю припинити вогонь, у цей час США та Катар забезпечать підтримку переговорів.

Третій етап передбачає масштабне відновлення Сектора Гази, до цього часу всі заручники повинні бути звільненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль ударив по табору біженців у Рафаху

"ХАМАС каже, що хоче припинення вогню. Ця угода - можливість для них довести, що вони дійсно мають намір", - наголосив Байден.

Він закликає ХАМАС сісти за стіл переговорів, а уряд Ізраїлю надати своїй переговорній групі "необхідну гнучкість для укладення цієї угоди".

"Я знаю, що в Ізраїлі є ті, хто не погодиться з цим планом і закликатиме до продовження війни нескінченно. Вони хочуть окупувати Газу, продовжувати боротьбу протягом багатьох років, і заручники не є для них пріоритетом. Я закликав керівництво Ізраїлю підтримати цю угоду, попри тиск", - заявив Байден.

На початку травня ізраїльська армія розпочала наземну операцію в Рафаху. ЦАХАЛ заявила про завдання "точкових ударів" по ​​цілях у східній частині міста та знищення інфраструктури та підземних тунелів ХАМАСу.

ЦАХАЛ узяв під оперативний контроль весь кордон між Сектором Гази та Єгиптом.

Сухопутні війська Ізраїлю зайняли більшу частину коридору. Невелику ділянку поруч із узбережжям, де немає ізраїльської живої сили, ЦАХАЛ контролює за допомогою спостереження та вогневої потужності.

Зараз ви читаєте новину «Байден розкрив деталі плану закінчення війни між Ізраїлем і Сектором Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі