понеділок, 27 травня 2024 09:21

Ізраїль ударив по табору біженців у Рафаху

Ізраїль ударив по табору біженців у Рафаху
Ізраїль ударив по табору біженців у Рафаху. Фото: eastnews.ua

​​Після ракетного обстрілу бойовиками ХАМАСу Тель-Авіва, Ізраїль ударив по Рафаху у Секторі Гази.

У неділю під час ізраїльського удару по табору для переміщених осіб у Рафаху загинуло щонайменше 35 людей, повідомляє CNN.

"Напад стався на табір переміщених осіб, який Ізраїль визначив як безпечну зону. Армія оборони Ізраїлю заявила, що бомбардування вразило комплекс бойовиків у цьому районі. За даними ЦАХАЛу, було вбито двох високопоставлених чиновників ХАМАСу", - сказано в повідомленні.

Відео, опубліковані в соціальних мережах, показують велику пожежу на місці удару. Таи видно, як горять наметові конструкції. Загиблими та пораненими під час удару були переважно жінки та діти. Десятки поранених і понад 15 загиблих були доставлені в травматологічний стабілізаційний пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відповів на рішення Міжнародного суду ООН заборонити наступ на Рафах

Адміністрація президента Палестини закликала міжнародне співтовариство негайно втрутитися. ХАМАС назвав напад "різаниною" і заявив, що притягне до відповідальності адміністрацію США та президента Джо Байдена особисто.

За словами ізраїльських військових, удар по Рафаху нібито ґрунтувався на точних даних розвідки. Армія оборони Ізраїлю заявила, що ліквідувала командувача ХАМАСу в Юдеї та Самарії Ясіна Рабію і високопоставленого чиновника у крилі ХАМАСу Халеда Нагара.

Атака по Рафаху відбулася у неділю. В Тель-Авіві та інших частинах центрального Ізраїлю пролунали сирени. ЦАХАЛ заявив, що вісім ракет було випущено з району Рафаха та перетнули територію Ізраїлю. Це перший випадок ракетного обстрілу міста з кінця січня. ХАМАС взяв на себе відповідальність за атаку, а ЦАХАЛ заявив, що було перехоплено декілька снарядіву.

Також повідомляється про авіаудар Ізраїлю по місту Джабалія на півночі Гази. За даними медиків з місця події, в неділю внаслідок авіаудару Ізраїлю в місті Джабалія загинули щонайменше чотири людини. Ще четверо отримали поранення. Багато людей досі вважаються зниклими безвісти після удару по житловому будинку в районі Аль-Назла. Уночі в Джабалії були інтенсивні авіаудари і обстріли, а вдень по всій території вирувало багато пожеж.

У неділю після перевірок безпеки 360 вантажівок з "гуманітаркою" в'їхали в Газу. Це включає 126 вантажівок з Єгипту, які перетнули територію Гази через контрольно-пропускний пункт Керем Шалом, повідомили в ЦАХАЛі.

За словами єгипетського чиновника, у вівторок в Каїрі мають відновитися переговори між Ізраїлем і ХАМАСом щодо припинення вогню та про обмін заручниками.

Ізраїльські танки просунулися до густозаселеного району в центрі міста Рафах у Секторі Гази.

Місцеві жителі та бойовики повідомили у середу, що танки зайняли нові позиції вздовж південного прикордонного паркану, що розділяє країну з Єгиптом.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль ударив по табору біженців у Рафаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі